ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Με αυτόν τον τρόπο πρέπει να αποθηκεύετε το πεπόνι για να παραμένει ζουμερό και γλυκό

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό, το πεπόνι χαλάει σχετικά γρήγορα μόλις κοπεί

Με αυτόν τον τρόπο πρέπει να αποθηκεύετε το πεπόνι για να παραμένει ζουμερό και γλυκό

Το πεπόνι πρέπει να αποθηκεύεται με συγκεκριμένο τρόπο για να παραμένει ζουμερό και γλυκό μέχρι το τελευταίο του κομμάτι.

Κατ’ αρχήν όταν αγοράζετε πεπόνι, επιλέξτε ένα πεπόνι με κρεμώδη φλούδα και σχετικά λεία κηρώδη επιφάνεια που πιέζεται ελαφρά. Το ώριμο πεπόνι πρέπει επίσης να μυρίζει γλυκά και να ακούγεται κούφιο όταν το χτυπάτε με τα δάχτυλά σας.

Πώς να αποθηκεύετε το πεπόνι για να παραμένει ζουμερό και γλυκό

Πώς να αποθηκεύσετε ένα ολόκληρο πεπόνι

Αποθηκεύστε ένα ολόκληρο πεπόνι (όχι αρκετά ώριμο πεπόνι) σε θερμοκρασία δωματίου στον πάγκο. Με αυτόν τον τρόπο, το πεπόνι θα έχει χρόνο να ωριμάσει και θα διαρκέσει για τρεις έως πέντε ημέρες. Εναλλακτικά, αποθηκεύστε ένα ολόκληρο μελίτωμα στο ψυγείο , όπου θα παραμείνει καλό για μία έως δύο εβδομάδες, ανάλογα με την αρχική του ωρίμανση.

Πώς να αποθηκεύσετε το κομμένο πεπόνι

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό, το πεπόνι χαλάει σχετικά γρήγορα μόλις κοπεί. Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε το κομμένο μελίτωμα σε ένα αεροστεγές δοχείο αποθήκευσης τροφίμων στο ψυγείο για να το διατηρείτε όσο πιο φρέσκο ​​γίνεται. Αποθηκευμένο με αυτόν τον τρόπο, το κομμένο πεπόνι θα πρέπει να διαρκέσει για περίπου τρεις έως πέντε ημέρες.

Μπορείτε να καταψύξετε το πεπόνι;

Ναι, μπορείτε σίγουρα να παγώσετε το μελίτωμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κατάψυξη αλλάζει δραματικά την υφή του πεπονιού. Το κατεψυγμένο πεπόνι δεν είναι καλό για μια φρέσκια φρουτοσαλάτα, για παράδειγμα, αλλά σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε smoothies, σορμπέ, και χυμούς. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το πεπόνι σας στην κατάψυξη επ’ αόριστον, αλλά θα είναι στα καλύτερά του για περίπου ένα χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πώς να αποθηκεύετε το πεπόνι για να παραμένει ζουμερό και γλυκόΓια να καταψύξετε το πεπόνι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Αφαιρούμε τη φλούδα του πεπονιού και κόβουμε το πεπόνι σε κομμάτια.
  • Παγώνουμε τα κομμάτια σε μία στρώση σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για μερικές ώρες.
  • Μόλις παγώσουν τα στερεά κομμάτια, μεταφέρετέ τα σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το δοχείο στην κατάψυξη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.