ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μελέτη: Αυτή είναι η καλύτερη και η χειρότερη ώρα για να τρώμε το βράδυ

Οι γυναίκες επηρεάζονταν περισσότερο από τις ώρες του δείπνου σε σχέση με τους άνδρες

Μελέτη: Αυτή είναι η καλύτερη και η χειρότερη ώρα για να τρώμε το βράδυ

Μελέτη που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν δείπνο μετά τις 21:00, μπορεί να είχαν αυξημένο κίνδυνο για κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η μελέτη των 100.000 ατόμων, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications, διεξήχθη σε διάστημα επτά ετών.

Κατά τη διάρκεια των επτά ετών, το ένα τρίτο των συμμετεχόντων έφαγαν το δείπνο τους πριν από τις 20:00 και άλλο ένα τρίτο μετά τις 21:00.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, 2.000 άνθρωποι υπέστησαν επιπλοκές καρδιαγγειακής νόσου, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού.

Όσοι δείπνησαν μετά τις 21:00 είχαν 28% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό.

Μάλιστα για κάθε ώρα μετά τις 20:00, οι πιθανότητές του να πάθει κάποιος εγκεφαλικό ή παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο, κατά το οποίο η παροχή αίματος στον εγκέφαλο διακόπτεται μόνο για λίγο, αυξήθηκαν κατά 8%.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες επηρεάζονταν περισσότερο από τις ώρες του δείπνου σε σχέση με τους άνδρες.

Η «ιδανική» ώρα για δείπνο

Υπάρχει λοιπόν η τέλεια στιγμή για το δείπνο; Κάποιοι γιατροί υποστηρίζουν ότι υπάρχει.

Σύμφωνα με την NewYorkPost η Dana Cohen, ειδικός στην ολοκληρωμένη ιατρική και συν-συγγραφέας του «Quench» λέει: «Τρώτε το τελευταίο σας γεύμα από τις 17:00 έως τις 19:00, θα ήταν ιδανικό».

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι στο Cell Metabolism ανέφερε ότι τα άτομα που έτρωγαν γεύματα στις 17:00 έκαψε περισσότερες θερμίδες από άτομα που έφαγαν βραδινό αργότερα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το χρονικό διάστημα που αφήνουν οι άνθρωποι μεταξύ του δείπνου και του ύπνου τους είναι βασικός παράγοντας. Επίσης, το τι τρώνε οι άνθρωποι είναι εξίσου σημαντικό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.