ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μέλι: Τα οφέλη για την υγεία – Ποιοι πρέπει να το καταναλώνουν με μέτρο

Εκτός από ξεχωριστή γεύση, το μέλι ωφελεί και τον οργανισμό μας

Μέλι: Τα οφέλη για την υγεία – Ποιοι πρέπει να το καταναλώνουν με μέτρο

Το μέλι έχει πάρα πολλά οφέλη για την υγεία, εκτός από την νόστιμη γεύση που έχει και το κάνει να ξεχωρίζει.

Ωστόσο, τα βρέφη δεν πρέπει να καταναλώνουν μέλι γιατί το ανοσοποιητικό τους σύστημα μπορεί να μην είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τα βακτήρια που προκαλούν αλλαντίαση, μια παραλυτική ασθένεια.

Τα άτομα με διαβήτη, επίσης, πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά την πρόσληψη σακχάρων από την διατροφή τους. Μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής για άτομα με διαβήτη, αλλά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Η Kelly Morrow, διαιτολόγος και κλινική συνεργάτης του Osher Center for Integrative Medicine στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μέλι

«Το μέλι περιέχει γύρη, η οποία αν ληφθεί με την πάροδο του χρόνου μπορεί να βοηθήσει στην εκπαίδευση του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να την ανέχεται», λέει η Morrow. Επίσης, είναι αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες και περιέχει ίχνη βιταμίνης Β και μέταλλα, σύμφωνα με την ειδικό.

Ποια είναι τα οφέλη του μελιού

-Τα αντιοξειδωτικά στο μέλι μπορεί να σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
-Τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα, όπως η διάρροια που σχετίζεται με τη γαστρεντερίτιδα.
-Μπορεί να βελτιώσει την λειτουργία του εγκεφάλου. Μελέτες δείχνουν ότι, μπορεί να έχει αντικαταθλιπτικά, αντισπασμωδικά οφέλη συμβάλλοντας στην καταπολέμηση του άγχους. Ορισμένες μελέτες έχουν υποδείξει ακόμη ότι, βοηθά στην πρόληψη προβλημάτων μνήμης.
-Η χρήση ως ιατρικό προϊόν έχει αποδειχθεί ότι προάγει την επούλωση των πληγών, ιδιαίτερα των εγκαυμάτων.

Ζάχαρη ή μέλι: Ποιο είναι πιο υγιεινό;
Το μέλι και η ζάχαρη είναι και τα δύο γλυκαντικά που αποτελούνται κυρίως από σάκχαρα, όπως η φρουκτόζη και η γλυκόζη.

Η Morrow λέει: «Όσον αφορά την περιεκτικότητα, το μέλι και η ζάχαρη είναι πολύ κοντά. Αν και υπάρχουν κάποιες μελέτες που δείχνουν ότι μπορεί να έχει μικρότερη επίδραση στο σάκχαρο του αίματος από το επιτραπέζιο σάκχαρο, όσοι έχουν προδιαβήτη, διαβήτη ή ασταθές σάκχαρο αίματος θα πρέπει να το χρησιμοποιούν με προσοχή και επίσης να βεβαιωθούν ότι το εξισορροπούν με κάποια πρωτεΐνη και λίπος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επομένως, τα άτομα με διαβήτη ή άλλα προβλήματα υγείας που επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, είναι καλύτερο να το αποφεύγουν. Το μέλι είναι μία θρεπτική τροφή που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο είναι καλό να καταναλώνεται με μέτρο και προσοχή, εξηγεί η Morrow.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.