ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μια πλούσια σε λιπαρά διατροφή βοηθάει στην αποβολή των σκουληκιών από εντερικά παράσιτα λένε οι επιστήμονες

Τα παρασιτικά σκουλήκια επηρεάζουν έως και ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους

Μια πλούσια σε λιπαρά διατροφή βοηθάει στην αποβολή των σκουληκιών από εντερικά παράσιτα λένε οι επιστήμονες

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά διατροφή επιτρέπει στο ανοσοποιητικό σύστημα να εξαλείψει ένα παρασιτικό σκουλήκι που είναι κύρια αιτία θανάτου και ασθενειών στον αναπτυσσόμενο κόσμο. παράσιτα

Τα παρασιτικά σκουλήκια επηρεάζουν έως και ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, ιδιαίτερα σε αναπτυσσόμενες χώρες με κακές συνθήκες υγιεινής. Ένα από αυτά τα παράσιτα, γνωστό ως «whipworm», μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες λοιμώξεις στο παχύ έντερο.

Η επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας, είπε:

Ακριβώς όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, η χαμηλότερου κόστους διατροφή είναι συχνά πλούσια σε λιπαρά έτσι και γενικότερα οι κοινότητες που κινδυνεύουν να κολλήσουν το whipworm ακολουθούν ολοένα και περισσότερο αυτά τα φθηνά διατροφικά πρότυπα. Επομένως, το πώς αλληλεπιδρούν η μόλυνση από σκουλήκια παράσιτα και οι δυτικού τύπου χαμηλού κόστους διατροφικά πρότυπα είναι ένα βασικό άγνωστο για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Για να μπορέσουμε να μελετήσουμε το πώς η διατροφή επηρεάζει την μόλυνση από παράσιτο σκουλήκι, χρησιμοποιήσαμε σύνηθες παράσιτο σε ποντίκια-πειραματόζωα, το παράσιτο Trichuris muris, που σχετίζεται στενά με το παράσιτο Trichuris trichiura, που προσβάλλει τους ανθρώπους. Βρήκαμε ότι μια υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά διατροφή επηρεάζει το ανοσοποιητικό”.

Έχει αποδειχθεί από παλιότερες έρευνες ότι οι ανοσοαποκρίσεις που διώχνουν το παράσιτο βασίζονται σε λευκά αιμοσφαίρια που ονομάζονται κύτταρα T-helper 2, εξειδικευμένα για την εξάλειψη των γαστρεντερικών παρασίτων.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Mucosal Immunology, δείχνουν πώς η υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά διατροφή και όχι η παχυσαρκία, είναι που αυξάνει ένα μόριο στα Τ-βοηθητικά κύτταρα που ονομάζεται ST2 και αυτό επιτρέπει μια αυξημένη απόκριση T-helper 2 το οποίο εν τέλει διώχνει το παράσιτο από την επένδυση του παχέος εντέρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.