ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νερό με λεμόνι ή με λάιμ; – Δείτε ποιο πρέπει να επιλέξετε και γιατί

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε μέσα στην ημέρα;

Νερό με λεμόνι ή με λάιμ; – Δείτε ποιο πρέπει να επιλέξετε και γιατί

Το νερό αποτελεί ένα από τα πιο απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για ένα υγιές σώμα. Ωστόσο, είναι καλύτερο να το πίνουμε με νερό ή λάιμ; 

Όταν πίνετε αρκετό νερό, υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος από οφέλη για την υγεία που προκύπτουν από τη διατήρηση της ενυδάτωσης.

Τα οφέλη του νερού για την υγεία

Για αρχή, το νερό μπορεί να κρατήσει το δέρμα σας υγιές και να το κάνει να δείχνει ωραίο.

Επίσης, προστατεύει τους μαλακούς ιστούς του σώματός σας και βοηθά τις αρθρώσεις σας. Το νερό κάνει, ακόμη, πολλή δουλειά όσον αφορά την απομάκρυνση των αποβλήτων από το σώμα σας μέσω του ιδρώτα, των κοπράνων, ακόμα και των ούρων.

Τέλος, παίζει κρίσιμο ρόλο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και στην πρόληψη της υπερθέρμανσης.

Πόσο νερό, όμως, πρέπει να πίνετε μέσα στην ημέρα;

Οι άνδρες συνιστάται να πίνουν 13 ποτήρια νερό την ημέρα και οι γυναίκες 9. Μια ποσότητα που είναι αρκετά μεγάλη.

Αν βαρεθείτε, όμως, τη γεύση του νερού, μπορείτε να προσθέσετε μια φέτα λεμόνι ή λάιμ για να το απογειώσετε.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ποιο είναι καλύτερο για εσάς: το νερό με λεμόνι ή το νερό με λάιμ.

Νερό με λεμόνι ή νερό με λάιμ;

Τα λεμόνια και τα λάιμ είναι μια καλή επιλογή για να προσθέσετε στο νερό σας, επειδή και τα δύο περιέχουν θρεπτικά συστατικά όπως υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, ζάχαρη και βιταμίνη C.

Επίσης, περιέχουν, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, σελήνιο, θειαμίνη, ψευδάργυρο και βιταμίνες Β6 και Β12.

Όταν συγκρίνονται μεταξύ τους, τα λεμόνια έχουν περισσότερη βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά από τα λάιμ, αλλά έχουν, επίσης, περισσότερη ζάχαρη.

Από την άλλη πλευρά, ο χυμός λάιμ έχει φώσφορο, κάλιο και βιταμίνη Α. Επιπλέον, τα λάιμ έχουν γενικά υψηλότερα επίπεδα μετάλλων και βιταμινών, γι’ αυτό και το νερό με λάιμ μπορεί να είναι καλύτερο για εσάς από το νερό με λεμόνι.

Το νερό με λάιμ έχει, επίσης, έναν μακρύ κατάλογο από οφέλη για την υγεία. Αυτά περιλαμβάνουν την πρόληψη του σκορβούτου, την ενίσχυση της υγείας των ούλων, τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος, τη μείωση του σακχάρου στο αίμα, τη βοήθεια στην απώλεια βάρους και ακόμη και τη μείωση της φλεγμονής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, την επόμενη φορά που θα δυσκολευτείτε να διαλέξετε ανάμεσα στα δύο, θυμηθείτε να προσθέσετε λάιμ στο ποτήρι με το νερό σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.