ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ο ΕΦΕΤ εφιστά την προσοχή για παιδικά ζελεδάκια με πρόσθετες ουσίες οι οποίες προκαλούν πνιγμό (φωτο)

Συγκεκριμένα περιέχουν τα πρόσθετα E410, E415, E417 και E440

Ο ΕΦΕΤ εφιστά την προσοχή για παιδικά ζελεδάκια με πρόσθετες ουσίες οι οποίες προκαλούν πνιγμό (φωτο)

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για δύο προϊόντα που προορίζονται για παιδιά.

Πρόκειται για προϊόντα (ζελεδομπουκίτσες) που περιέχουν τα πρόσθετα E410, E415, E417 και E440. Τα εν λόγω πρόσθετα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε ζελεδομπουκίτσες διότι δημιουργούν κατά την κατανάλωσή τους συνθήκες ενδεχόμενου πνιγμού.

Τα προϊόντα είναι τα εξής:

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για τα “LIUM Jelly Ume” και “LIUM Jelly Ume Mango”

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση στην Ελλάδα από την γερμανική εταιρία “HERMANN Commerce GmbH” προϊόντων (ζελεδομπουκίτσες) που περιέχουν τα πρόσθετα E410, E415, E417 και E440. Τα εν λόγω πρόσθετα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε ζελεδομπουκίτσες διότι η παρουσία τους στα συγκεκριμένα τρόφιμα δημιουργούν κατά την κατανάλωσή τους συνθήκες ενδεχόμενου πνιγμού.

Πρόκειται για τα προϊόντα “LIUM Jelly Ume” και “LIUM Jelly Ume Mango” με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 12/09/2023.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

O Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω εικονιζόμενα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.