ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ποια είναι τα φρούτα με λιγότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Δείτε ποια είναι

Ποια είναι τα φρούτα με λιγότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Η κατανάλωση ενός φρούτου μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη σας να φάτε κάτι γλυκό. Παράλληλα, σας παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και φυτικές ίνες. Ωστόσο, εάν παρακολουθείτε την πρόσληψη ζάχαρης, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Ακολουθεί μια λίστα δέκα φρούτων με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη τα οποία μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας.

1. Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ έχει σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ενώ παράλληλα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Μισό γκρέιπφρουτ μεσαίου μεγέθους περιέχει 8,5 γραμμάρια ζάχαρης και 43% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης για βιταμίνη C. Η βιταμίνη C παίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία του ανοσοποιητικού και στο σχηματισμό κολλαγόνου. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της απορρόφησης του σιδήρου από φυτικές πηγές. Το γκρέιπφρουτ έχει επίσης χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ο γλυκαιμικός δείκτης μετρά πόσο γρήγορα το φαγητό αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα.

2. Μούρα

Τα μούρα έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από πολλά άλλα φρούτα. Ακολουθεί μια ματιά στην περιεκτικότητα σε ζάχαρη ενός φλιτζανιού ωμών μούρων:

– Σμέουρα: 5 γρ

– Φράουλες: 7 γρ

– Βατόμουρα: 7 γρ

3. Λεμόνια

Τα λεμόνια είναι μεταξύ των κορυφαίων επιλογών για φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Τα λεμόνια περιέχουν 2,1 g ζάχαρης και 2,4 g φυτικών ινών ανά φρούτο.

4. Λάιμ

Τα λάιμ έχουν ακόμη λιγότερη ζάχαρη από τα λεμόνια. Ένα λάιμ περιέχει 1 g ζάχαρης και 2 g φυτικών ινών ανά φρούτο.

5. Κράνμπερι

Τα κράνμπερι έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και περιέχουν μόλις 4 γραμμάρια ανά φλιτζάνι. Είναι επίσης μια πλούσια πηγή ευεργετικών φυτικών ενώσεων με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Όταν αγοράζετε κρανμπερι, ψάξτε για αυτά που είναι λαμπερά και σχετικά μεγάλα με βαθύ χρώμα. Περιορίστε τα αποξηραμένα κρανμπερι, καθώς περιέχουν επιπρόσθετη ζάχαρη. Για παράδειγμα, το ένα τέταρτο του φλιτζανιού αποξηραμένα κράνμπερι περιέχει περίπου 29 γραμμάρια ζάχαρης.

6. Καρπούζι

Παρά τη γλυκιά γεύση του, το καρπούζι έχει σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Ένα φλιτζάνι καρπούζι κομμένο σε κύβους παρέχει 9 γραμμάρια ζάχαρης, με μόλις 45 θερμίδες. Ενώ το καρπούζι έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι 92% νερό και περιέχει λίγους υδατάνθρακες, γεγονός που του δίνει χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο.

7. Ακτινίδια

Ένα ακτινίδιο περιέχει 7 γραμμάρια ζάχαρης. Αυτά τα μικρά πράσινα φρούτα κατατάσσονται χαμηλά στην κλίμακα του γλυκαιμικού δείκτη και αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών. Αποτελούν επίσης εξαιρετική πηγή βιταμίνης C.

8. Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και απίστευτα θρεπτικά. Ένα αβοκάντο περιέχει λιγότερο από μισό γραμμάριο ζάχαρης. Ένα αβοκάντο σας παρέχει επίσης 9 γραμμάρια φυτικών ινών. Και επειδή είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, το αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

9. Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια είναι ένα γλυκό, εσπεριδοειδές που μπορεί να συμπεριληφθεί σε μια δίαιτα χαμηλή σε ζάχαρη. Ένα πορτοκάλι περιέχει λίγο λιγότερο από 13 γραμμάρια ζάχαρης.

10. Βερίκοκα

Τα βερίκοκα είναι ένα εξαιρετικό σνακ για όσους προσέχουν την πρόσληψη ζάχαρης. Δύο μικρά βερίκοκα περιέχουν 6 γρ ζάχαρη. Ένα ζευγάρι βερίκοκα έχει επίσης 1,4 g φυτικών ινών, με μόλις 34 θερμίδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.