ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Προσοχή στα κιλά των γιορτών: Τι μπορείτε να κάνετε για να μην παχύνετε

Τι μπορείτε να κάνετε ώστε να τα απολαύσετε όλα, χωρίς να έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις από τη ζυγαριά σας

Προσοχή στα κιλά των γιορτών: Τι μπορείτε να κάνετε για να μην παχύνετε

Διαιτολόγος στο Κέντρο Διατροφής της Cleveland Clinic στο Οχάιο, έχει μερικές πρακτικές συμβουλές για να μην ξεφύγει το βάρος σας στις γιορτές.

Να περπατάτε περισσότερο

Η αεροβική άσκηση, όπως το περπάτημα με γρήγορο βήμα, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καίτε τις έξτρα θερμίδες. Αρκεί να είναι η άσκηση περισσότερη και πιο έντονη απ’ ό,τι συνήθως.

Αν λοιπόν αφιερώνατε στη βάδιση 30 λεπτά την ημέρα με μέτρια ταχύτητα, αυξήστε την στα 35-40 λεπτά με λίγο πιο γρήγορο ρυθμό.

Αντίστοιχα, αν πηγαίνατε στο γυμναστήριο 3 φορές την εβδομάδα, την περίοδο των γιορτών αυξήστε τες σε 4-5. Μην ξεχάστε επίσης να κάνετε πιο έντονη προπόνηση απ’ ό,τι συνήθως.

Αν δεν κάνατε κανενός είδους φυσική δραστηριότητα, συμβουλευθείτε τον γιατρό σας πριν αρχίσετε.

Να υποκύπτετε λίγο στους πειρασμούς

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να απολαύσει τις λιχουδιές των ημερών, αλλά με μέτρο. Ένα μελομακάρονο, λ.χ., 2-3 φορές την εβδομάδα δεν θα επιβαρύνει τα κιλά σας. Αν όμως τρώτε δύο την ημέρα, θα αποκτήσετε πρόβλημα πριν το καλοκαταλάβετε.

Φροντίστε επίσης τις ημέρες που τρώνε μία παχυντική λιχουδιά, να μειώνετε τις θερμίδες στα υπόλοιπα γεύματα. Καλό είναι επίσης να καίτε λίγες πρόσθετες θερμίδες με περισσότερη κίνηση.

Αδειάστε τα ντουλάπια σας

Επειδή οι έξωθεν πειρασμοί είναι πολλοί, δεν υπάρχει λόγος να είναι γεμάτο το σπίτι και το γραφείο σας με άλλους τόσους. Μην ξεχνάτε ότι τα κιλά εύκολα συσσωρεύονται, αλλά δύσκολα χάνονται. Καλό είναι λοιπόν να απομακρύνετε τις συνήθειες λιχουδιές από το σπίτι και τα συρτάρια σας στο γραφείο. Τα, δε, εδέσματα της εποχής, φροντίστε να τα προμηθεύεστε σε μικρές ποσότητες. Αν σας αρέσει να φτιάχνετε γλυκά, να κρατάτε στο σπίτι σας μικρή ποσότητα και να μοιράζετε την υπόλοιπη σε συγγενείς, φίλους και συναδέλφους. Και όταν σας κάνουν δώρο γλυκά, να τα μοιράζεστε με άλλα άτομα.

Να τρώτε τα φρούτα και τις σαλάτες σας

Οι γιορτές δεν είναι δικαιολογία για να μην τρώτε τις δύο σαλάτες και τα τρία φρούτα που χρειάζεστε καθημερινά. Αντιθέτως, τώρα τα χρειάζεστε ακόμα περισσότερο για να νιώθετε χορτάτοι και να μην υπερβαίνετε τις ημερήσιες θερμίδες σας. Να αρχίζετε λοιπόν κάθε γεύμα με σαλάτα από ωμά ή βρασμένα λαχανικά, με λίγο ελαιόλαδο. Και να τρώτε ως σνακ και επιδόρπιο τα φρούτα σας με λίγο γιαούρτι.

Μην πάτε ποτέ σε πάρτι ή τραπέζι με άδειο στομάχι

Πριν βγείτε από το σπίτι, φροντίστε να φάτε ένα υγιεινό, χορταστικό σνακ, όπως μία μερίδα φρούτα και λίγους ξηρούς καρπούς. Θα «κόψουν» την πείνα σας και θα σας βοηθήσουν να είστε εγκρατείς στους πειρασμούς που θα περνούν από μπροστά σας. Με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσετε και τα κιλά σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν, εξ άλλου, σερβιριστείτε στον προορισμό σας, αναρωτηθείτε αν και πόσο πεινάτε. Ύστερα κοιτάξτε όλες τις διαθέσιμες επιλογές, για να διαλέξετε ό,τι πραγματικά θέλετε να φάτε. Καλό είναι να βάλετε πρώτα στο πιάτο σας άφθονη, απλή σαλάτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.