ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΕΚΕΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Μουσείου

ΕΚΕΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Το φθινοπωρινό πλάνο εξορμήσεων του Εθνικού Κεντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) για την αύξηση των εθνικών αποθεμάτων αίματος, έπειτα από τη δύσκολη περίοδο των εποχικών ελλείψεων του Αυγούστου, συνεχίζεται την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, σε έναν χώρο με ισχυρό πολιτιστικό συμβολισμό, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Ο κήπος του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, θα αποτελέσει για άλλη μια φορά το σημείο συνάντησης διαφορετικών ανθρώπων, που ασπάζονται τις θεμελιώδεις αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 22), 11.00πμ-16.00μμ. Το ΕΚΕΑ καλεί παλαιούς και νέους εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν, όπως κάθε φορά στηρίζοντας την κοινή προσπάθεια να μην τεθεί καμία ζωή σε κίνδυνο εξαιτίας της έλλειψης αίματος.

Ο υπαίθριος χώρος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος με τοποθέτηση ειδικής τέντας και παράλληλα για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

– Χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν

– Απολύμανση στις καρέκλες αιμοδοσίας

– Τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας

– Τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού έως και Πέμπτη 29/10 στα τηλ. 2132146726-16, καθημερινά (8.30-14:30).

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις η αιμοδοσία μπορεί να γίνει 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Για να δώσει κάποιος αίμα χρειάζεται:

– Να είναι 18-65 ετών

– Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν από την αιμοδοσία

– Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Εάν έχει κάνει τατουάζ ή piercing, να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.