ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εξάρχεια: Κάτοικοι καλούνται σε εκκένωση για λόγους δημόσιας υγείας – Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί θεσμικό καθήκον της Πολιτείας»

Εξάρχεια: Κάτοικοι καλούνται σε εκκένωση για λόγους δημόσιας υγείας – Η ανακοίνωση του υπουργείου

Αναστάτωσε προκάλεσε στους κατοίκους των Εξαρχείων, η θυροκόλληση ψευδούς εγγράφου που αναφέρει ότι οι ένοικοι αρκετών διαμερισμάτων θα πρέπει να τα εγκαταλείψουν άμεσα για λόγους δημόσιας υγείας.

Μάλιστα σε αυτό το έγγραφο αναφέρεται ότι θα πρέπει να φύγουν από την πολυκατοικία λόγω κοριών σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

Από την πλευρά του σήμερα το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι, η ανακοίνωση που έχει θυροκολληθεί σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων και αναφέρει ότι, θα πρέπει οι ένοικοι να εκκενώσουν άμεσα την πολυκατοικία για λόγους δημόσιας υγείας, ειδάλλως θα έχουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, είναι απολύτως ψευδής.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο υγείας έχει ήδη ενημερωθεί εγγράφως η αστυνομία προκειμένου να πράξουν τα δέοντα.

«Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί θεσμικό καθήκον της Πολιτείας και δεν επιτρέπεται κανένας να τρομοκρατεί και να παραπληροφορεί τους πολίτες, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, τις επίσημες αρχές», γράφει η ανακοίνωση του υπουργείου υγείας.

Τι γράφει το ψευδές θυροκολλημένο έγγραφο

Η ψευδής ανακοίνωση που προειδοποιεί όλους τους επισκέπτες που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα στην περιοχή των Εξαρχείων να εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια για λόγους δημόσιας υγείας (κοριοί) τοιχοκολλήθηκε σήμερα το πρωί σε σημεία των δρόμων Χαριλάου Τρικούπη, Κομνηνών και Αλεξάνδρας.

Η ανακοίνωση που είναι γραμμένη στα αγγλικά, απευθύνεται στους επισκέπτες και αποτελεί – σύμφωνα με όσα αναφέρει – ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την προφύλαξη της υγείας των μόνιμων κατοίκων της περιοχής. Μάλιστα στα χαρτιά που έχουν τοιχοκολληθεί σε εισόδους πολυκατοικιών κυρίως, υπάρχει επίσης το λογότυπο του δήμου Αθηναίων και του υπουργείου Υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην συνέχεια γίνεται αναφορά σε νομοθεσία σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων έχουν ενημερωθεί ότι πρέπει να σταματήσουν να νοικιάζουν τα διαμερίσματα τους στην συγκεκριμένη περιοχή ενώ σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν τονίζεται ότι προβλέπεται πρόστιμο έως 500 ευρώ για τους ιδιοκτήτες αλλά και για τους ενοικιαστές

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.