ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τα Τέμπη «ξεμένουν από βενζίνη», δυστυχώς. Αντί για την φυλακή μην ξαναδούμε και υπουργό τον Αχ. στο τέλος...

Ένας στους τέσσερις κάνει αυτή την αηδιαστική συνήθεια μέσα στο ντους – Ποια γενιά και ποιο φύλο «έχουν τα σκήπτρα»

H έρευνα διεξήχθη από την Talker Research - Τι έδειξε η δημοσκόπηση

Ένας στους τέσσερις κάνει αυτή την αηδιαστική συνήθεια μέσα στο ντους – Ποια γενιά και ποιο φύλο «έχουν τα σκήπτρα»

Σύμφωνα με μια νεότερη δημοσκόπηση, που διεξήχθη από την Talker Research, ένα σημαντικό ποσοστό, περίπου στο 45% των Αμερικανών παραδέχεται ότι ουρεί μέσα στο ντους.

Πιο συγκεκριμένα, το 12% των Αμερικανών προβαίνουν σε αυτή την πράξη καθημερινά, ενώ ένα άλλο 12% πολλές φορές την εβδομάδα.

Αναλύοντας τα δεδομένα που προέκυψαν, τα στοιχεία αποκαλύπτουν εντυπωσιακές διαφορές στις συνήθειες του ντους για την κάθε γενιά.

Το ένα τέταρτο των millennials (γεννημένοι από το 1981 μέχρι το 1996) αναφέρει ότι ουρεί καθημερινά στο ντους, ποσοστό που επισκιάζει εκείνο των μεγαλύτερων σε ηλικία.

Συγκριτικά, μόνο το 13% της γενιάς Χ (γεννημένοι από το 1965 μέχρι το 1980) και μόλις το 6% των baby boomers (γεννημένοι από το 1946 μέχρι το 1964) επιδίδονται σε αυτή την πρακτική με την ίδια συχνότητα.

Ως προς το φύλο, οι άντρες επιδίδονται πιο πολύ σε αυτή τη συνήθεια ενώ πλένονται, με το 30% να το κάνει τακτικά σε σύγκριση με το 20% των γυναικών.

Το πιο ανησυχητικό βέβαια – από άποψη υγιεινής – είναι το γεγονός ότι μόνο το 39% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν αποκλειστικά το ντους, καθώς η πλειονότητα ανέφερε ότι είχε και συγκάτοικους (σ.σ. το 41% με τους συντρόφους τους και το 18% με τα παιδιά τους).

Ακόμα μεγαλύτερη αποστροφή προκαλεί και η συχνότητα με την οποία καθαρίζεται ο χώρος του ντους. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο μέσος Αμερικανός ενήλικας καθαρίζει το ντους του μόνο εννέα φορές το χρόνο, λιγότερο δηλαδή από μία φορά το μήνα!

Σύμφωνα με τον Clint Kreider, θεραπευτή και σύμβουλο γάμου και οικογένειας, «η ούρηση στο ντους αντικατοπτρίζει συχνά τη σύγχρονη εμμονή μας με την πολυπραγμοσύνη, ακόμη και σε στιγμές που προορίζονται για χαλάρωση.

Για κάποιους, ενδεχομένως να αποτελεί μια “επανάσταση” ενάντια στους κοινωνικούς κανόνες. Για άλλους, ωστόσο, πρόκειται για μια πρακτική διαδικασία: “γιατί να περιμένω να καθίσω στη λεκάνη, αφού βρίσκομαι ήδη εδώ;”».

Ο ίδιος δίνει επίσης μια πιο ανησυχητική οπτική, αυτή των εμμονικών σκέψεων: «Το ντους είναι ένα από τα λίγα μέρη που είμαστε πραγματικά μόνοι με τις σκέψεις μας.

Οι συνήθειες που διαμορφώνονται σε ιδιωτικούς χώρους συχνά αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε το άγχος.

Εάν η ούρηση γίνεται με ψυχαναγκαστικό τρόπο, για να εκμεταλλευτούμε το κάθε λεπτό “παραγωγικά”, θα μπορούσε να σηματοδοτεί βαθύτερο άγχος για την έλλειψη χρόνου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.