ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΕΟΠΥΥ: Τι ισχύει με την αποζημίωση γυαλιών -Τι αλλάζει για τα παιδιά

Σύμφωνα με εγκύκλιο από τον ΕΟΠΥΥ χορηγούνται γυαλιά στους δικαιούχους κάθε 4 χρόνια ή φακούς κάθε 2 χρόνια

ΕΟΠΥΥ: Τι ισχύει με την αποζημίωση γυαλιών -Τι αλλάζει για τα παιδιά

Σύμφωνα με εγκύκλιο που γνωστοποίησε ο ΕΟΠΥΥ χορηγούνται γυαλιά στους δικαιούχους κάθε 4 χρόνια ή φακούς κάθε 2 χρόνια ενώ στα παιδιά χορηγούνται γυαλιά ασφαλείας άθραυστα κάθε 2 χρόνια,

Αναλυτικότερα, στο Άρθρο 55 του ισχύοντος Ενιαίου Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ, στους δικαιούχους χορηγούνται για την αποκατάσταση της οπτικής τους οξύτητας, ένα ζεύγος γυαλιών (κάθε 4 χρόνια) ή φακοί επαφής (κάθε 2 χρόνια), τα οποία δύνανται να αντικατασταθούν στον χρόνο που αναφέρεται ανωτέρω.

Σε παιδιά ως 12 ετών χορηγούνται γυαλιά ασφαλείας άθραυστα κάθε 2 χρόνια.

Για την ενιαία αντιμετώπιση των δικαιούχων και επειδή στο άρθρο δεν διευκρινίζεται ειδικώς το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί για την παροχή οπτικών ειδών κατά το μεταβατικό στάδιο όπου το παιδί είχε λάβει την παροχή πριν τα 12 έτη και επιθυμεί να λάβει νέο ζεύγος μετά την ηλικία των 12 ετών, διευκρινίζουμε ότι εάν παρέλθει διετία από την παροχή που έλαβε πριν συμπληρώσει τα 12 έτη, δύναται να αποδοθεί η δαπάνη για νέα παροχή μετά την συμπλήρωση των 12 ετών του παιδιού.

Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.