ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιφυλακτικός εμφανίζεται ο Α.Φάουτσι για το τέλος της πανδημίας – Κυρίαρχη η Όμικρον 2

Αποτροπή νέου κύματος μέσω εμβολιασμών

Επιφυλακτικός εμφανίζεται ο Α.Φάουτσι για το τέλος της πανδημίας – Κυρίαρχη η Όμικρον 2

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι, εμφανίστηκε συγκρατημένος αναφορικά με το πότε θα μπορέσουμε να πούμε ότι θα τελειώσει η πανδημία του κορωνοϊού.

«Δεν είναι η ώρα να ανακηρύξουμε τη νίκη, γιατί αυτός ο ιός μας έχει κοροϊδέψει στο παρελθόν και πρέπει πραγματικά να είμαστε προετοιμασμένοι για την πιθανότητα να αποκτήσουμε μια άλλη παραλλαγή και δεν θέλουμε να μας πιάσουν πλατυποδία σε αυτό», ανέφερε, μιλώντας στο ABC.

«Η υποπαραλλαγή Όμικρον 2 (BA.2), έχει ένα βαθμό πλεονέκτημα μετάδοσης σε σχέση με το αρχικό Omicron, αλλά όχι ένα πολλαπλάσιο πλεονέκτημα. Έτσι, είναι περίπου 50 με 60 τοις εκατό ή κάτι περισσότερο μεταδοτικό, πράγμα που σημαίνει ότι τελικά με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να αναλάβει Ως κυρίαρχη παραλλαγή. Σαφώς, σε όλο τον κόσμο, είναι περίπου το 80 συν τοις εκατό, το 85% της απομόνωσης. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξακολουθεί να είναι κάπου γύρω στο 30%. Άρα, έχει αυξημένη ικανότητα μετάδοσης», ανέφερε ο Άντονι Φάουτσι.

«Ας ελπίσουμε ότι δεν θα δούμε αύξηση. Δεν νομίζω ότι θα δούμε. Ο ευκολότερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε τους ανθρώπους. Και για όσους έχουν εμβολιαστεί, να συνεχίσουν να τους εμβολιάζουν. Έτσι, Αυτό είναι πραγματικά το σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εννοώ ότι έχουμε ακόμη εμβολιαστεί μόνο το 65 τοις εκατό του πληθυσμού μας. Και από αυτούς που είναι επιλέξιμοι για αναμνηστικό, μόνο το 50 τοις εκατό από αυτούς έχουν ενισχυθεί. Υπάρχουν πολλά μπορεί να κάνει από τη σκοπιά της δημόσιας υγείας», ξεκαθάρισε ο επιδημιολόγος από τις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.