ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Επιστήμονες εντόπισαν 13 νέους ιούς σε απομακρυσμένα μέρη της Ανταρκτικής – Πόσο επικίνδυνοι είναι για τον άνθρωπο

Εννέα θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρκίνο και δύο να μολύνουν ανθρώπους

Επιστήμονες εντόπισαν 13 νέους ιούς σε απομακρυσμένα μέρη της Ανταρκτικής – Πόσο επικίνδυνοι είναι για τον άνθρωπο

13 νέους ιούς σε απομακρυσμένα μέρη της Ανταρκτικής εντόπισαν επιστήμονες, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι δύο από αυτούς θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανθρωπότητα άμεσα.

Η ομάδα, από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, πέρασε δύο χρόνια πραγματοποιώντας πειράματα σε φώκιες που συνήθως βρίσκονται στους πάγους στην περιοχή McMurdo Sound της Ανταρκτικής.

Και έχοντας λάβει 109 ρινικά επιχρίσματα μεταξύ 2015 και 2017, οι ειδικοί ανακάλυψαν 13 νέους ιούς που προέρχονται όλοι από την οικογένεια των ιών των θηλωμάτων – που είναι βασικά μια ομάδα ιών που μπορεί να μολύνει ανθρώπους, ερπετά, πτηνά και θηλαστικά.

Η Melanie Regney, δευτεροετής φοιτήτρια διδάκτορα και επικεφαλής συγγραφέας της εργασίας, ισχυρίστηκε ότι παρά τη γενική έλλειψη γνώσης σε όλο τον κόσμο σχετικά με οποιονδήποτε από αυτούς τους ιούς, τα νέα δεδομένα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του οικοσυστήματος.

Ανακοίνωσαν επίσης ότι από αυτούς που εντόπισαν, εννέα από αυτούς θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρκίνο και δύο από αυτούς θα μπορούσαν να μολύνουν ανθρώπους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ομάδα ανακάλυψε επίσης ότι οι ιοί στις φώκιες της Ανταρκτικής σχετίζονται στενότερα με τους ιούς των θηλωμάτων που μολύνουν άλλα σαρκοφάγα, γεγονός που αντικατοπτρίζει ότι οι ιοί των θηλωμάτων είναι πολύ συγκεκριμένοι για τα είδη και θα μπορούσαν να έχουν συνεξελιχθεί με κάθε είδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.