ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος από δάγκειο πυρετό στην Ακτή Ελεφαντοστού – «Έχουν εντοπιστεί 11 κρούσματα»

Πώς μεταδίδεται ο δάγκειος πυρετός

Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος από δάγκειο πυρετό στην Ακτή Ελεφαντοστού – «Έχουν εντοπιστεί 11 κρούσματα»

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Ακτής Ελεφαντοστού, ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος από δάγκειο πυρετό.

Το υπουργείο Υγείας της Ακτής Ελεφαντοστού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι η επιδημία δάγκειου πυρετού, ιογενούς ασθένειας που μεταδίδεται από τα κουνούπια, η οποία κηρύχθηκε την 22η Μαρτίου και πλήττει κυρίως την οικονομική πρωτεύουσα Αμπιτζάν, έχει στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο επί συνόλου ένδεκα καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

«Έχουν εντοπιστεί 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα δάγκειου πυρετού στην Ακτή Ελεφαντοστού, κυρίως (…) στην Αμπιτζάν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Virgil, επιστημονική επιθεώρηση του υπουργείου Υγείας.

Τα εννέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Αμπιτζάν και δύο στις πόλεις Αντιακέ (90 χλμ. από την οικονομική πρωτεύουσα των 5,6 εκατομμυρίων κατοίκων) και Νταλοά (κεντροδυτικά), κατά τη Virgil.

Πώς μεταδίδεται ο δάγκειος πυρετός

Ο τρόπος μετάδοσης του δάγκειου πυρετού είναι ο ίδιος με αυτόν της ελονοσίας.

Η περίοδος των βροχών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ευνοεί την αναπαραγωγή των κουνουπιών στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου είχε επίσης κηρυχθεί επιδημία δάγκειου πυρετού το 2019, με δύο θανάτους επί συνόλου 130 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση είχε τότε αρχίσει εκστρατεία εξάλειψης των κουνουπιών και ευαισθητοποίησης των πολιτών για να αποτραπεί η εξάπλωση αυτής της ασθένειας, που «επανεμφανίζεται» σε παγκόσμια κλίμακα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.