ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έχει προκαλέσει «φρενίτιδα» στο TikTok: H περίεργη «θεραπεία» με… πατάτες για την γρίπη (βίντεο)

«Βάλτε τα κάτω από το πέλμα κάθε ποδιού και καλύψτε τα με μια κάλτσα όλη τη νύχτα»

Έχει προκαλέσει «φρενίτιδα» στο TikTok: H περίεργη «θεραπεία» με… πατάτες για την γρίπη (βίντεο)

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες του TikTok που είναι άρρωστοι αποφάσισαν να κοιμούνται με… φέτες πατάτας στις κάλτσες τους προκειμένου να νικήσουν τη γρίπη και να αποτοξινωθούν.

Η περίεργη «θεραπεία», γνωστή και ως «potato sock», έχει γίνει viral στην εφαρμογή, με εκατοντάδες βιντεάκια να δείχνουν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να δοκιμάζουν το ανορθόδοξο «hack» για την υγεία.

Με τα κρούσματα γρίπης να βρίσκονται παγκοσμίως «στα ύψη», τα συγκεκριμένα βίντεο έχουν συγκεντρώσει το αστρονομικό νούμερο των… 8,1 δισεκατομμυρίων προβολών.

Ορισμένοι Tiktokers, μάλιστα, δηλώνουν φανατικοί υποστηρικτές της πρακτικής, λέγοντας ότι οι πατάτες τραβούν τις τοξίνες από το σώμα τους, αφήνοντάς τους να νιώθουν φρέσκοι και γεμάτοι ενέργεια.

«Δουλεύει!! Η κόρη μου αισθάνεται πολύ καλύτερα!!» είπε μια μαμά αφού δοκίμασε το «κόλπο» στο άρρωστο παιδί της.

«Πάρε μια πατάτα και κόψε δύο φέτες από αυτήν», λέει η μαμά στο viral βίντεό της, τονίζοντας ότι κάθε φέτα του λαχανικού είναι σχετικά λεπτή.

«Βάλτε τα κάτω από το πέλμα κάθε ποδιού και καλύψτε τα με μια κάλτσα όλη τη νύχτα». Το βίντεο φτάνει στο επόμενο πρωί όταν βγάζει τις κάλτσες από τα πόδια του κοριτσιού της και δηλώνει:

Θα δείτε ένα αποτύπωμα στο κάτω μέρος του ποδιού, το οποίο είναι απολύτως εντάξει. Στη συνέχεια θα δείτε τις φέτες πατάτας, οι οποίες είναι αηδιαστικά σκούρες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τοξίνες αφαιρούνται και το παιδί σας αισθάνεται πολύ καλύτερα.

@food_over_rx Potato sock flu remedy. It works !! My daughter has been feeling so much better !!! #potato #potatosocks ♬ Spongebob Tomfoolery – Dante9k Remix – David Snell

Οι influencers συμπεριλαμβανομένης της Isabelle Lux έχουν επίσης δοκιμάσει το παράδοξο «κόλπο». Στο δικό της βίντεο, η influencer έγραψε:

«Τι βγήκε από το σώμα μου χθες το βράδυ; Προσπάθησα να βάλω πατάτες στις κάλτσες μου και είναι ό,τι πιο τρελό έχω δει στη ζωή μου. Είναι αυτό αποτοξίνωση;». «Δεν μπορείτε να μου πείτε ότι αυτό είναι το πιο αηδιαστικό πράγμα σε ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε. «Είμαι σε σοκ και κλαίω». lux

Οι γιατροί, ωστόσο, προειδοποιούν τους TikTokers να μην ασχολούνται με τις πατάτες, λέγοντας ότι υπάρχουν καλύτερες μέθοδοι για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της γρίπης.

Σύμφωνα με τη New York Post, o δημοφιλής γιατρός του TikTok, Tommy Martin, δημοσίευσε ένα βίντεο που ενθαρρύνει τους θεατές να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά της γρίπης, αντί να γεμίζουν τις κάλτσες τους με λαχανικά.

«Αυτό ΔΕΝ υποκαθιστά την επίσκεψη σε γιατρό εάν το παιδί σας είναι άρρωστο», δήλωσε επίσης ο Δρ. Μάρτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.