ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Έχετε βουλωμένη μύτη; – Κι όμως η λύση είναι… το σεξ

Πράγματι, έρευνα έδειξε ότι βοηθάει

Έχετε βουλωμένη μύτη; – Κι όμως η λύση είναι… το σεξ

Οι εποχικές ιώσεις έχουν συμπτώματα, με κυριότερα να είναι η καταρροή και η ρινική συμφόρηση. Και τα δυο εμποδίζουν την αναπνοή και δοκιμάζουν κατά πολύ τις αντοχές μας. Διαταράσσουν τον ύπνο, επηρεάζουν τη γεύση μας και δεν μας αφήνουν να συγκεντρωθούμε.

Υπάρχουν λύσεις που τα ανακουφίζουν, όπως φάρμακα και σπιτικά γιατροσόφια. Μια φυσική θεραπεία πάντως, είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα που ωφελεί την υγεία γενικότερα. Φαίνεται πως καταπολεμά και τη ρινική συμφόρηση, τουλάχιστον προσωρινά.

Πολλοί θα έχουν νιώσει, χωρίς να το συνειδητοποιήσουν, τα ευεργετικά αποτελέσματα του σεξ. Μαζί με τα υπόλοιπα πιο γνωστά που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της πράξης, εξαφανίζεται και το ενοχλητικό μπούκωμα στη μύτη. Το σεξ με οργασμό και η καλύτερη ρινική λειτουργία αποδεικνύεται και εμπειρικά αλλά και επιστημονικά. Το 2021, το εύρημα μιας τέτοιας μελέτης έδωσε το βραβείο «Ig Nobel Ιατρικής» σε μια ομάδα ερευνητών από την Γερμανία και τη Βρετανία, βραβείο που δίνεται για «επιτεύγματα που κάνουν τους ανθρώπους πρώτα να γελούν και έπειτα να σκέφτονται».

Σύμφωνα με τον Ανώτερο Λέκτορα Γενικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Queensland, David King, η έρευνα μπορεί να είχε μεθοδολογικές αδυναμίες (ας πούμε είχε μικρό δείγμα, μόνο 18 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια), αλλά έβγαλε ασφαλή συμπεράσματα, χάρις στον καλό σχεδιασμό της στην αντιστοίχιση της πειραματικής ομάδας και της ομάδας ελέγχου. Κάθε άτομο που συμμετείχε στη μελέτη, έκανε σeξ με οpγασμό αλλά και έλεγχο, με χρήση ρινικού αποσυμφορητικού σπρέι την επόμενη ημέρα.

Οι ερευνητές έκαναν μετρήσεις στη ροή των ρινικών κοιλοτήτων σε 5 χρονικά σημεία. Πριν το σεξ, μετά τον oργασμό και έως τρεις ώρες μετά. Έτσι συνέλεξαν πληροφορίες για την ρινική λειτουργία από αυτό – αναφορές και μια φορητή συσκευή μέτρησης της ροής του αέρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι υπήρχε μια σημαντικότατη βελτίωση της ροής στις ρινικές κοιλότητες μετά τον οργασμό, με τα οφέλη να είναι σχεδόν τα ίδια με εκείνα των αποσυμφορητικών σπρέι, τα οποία χρησιμοποίησαν οι συμμετέχοντες την επόμενη ημέρα. Η συμφόρηση μπορεί να επανήλθε μετά από λίγες ώρες, αλλά ήταν ένα κέρδος για την αναπνοή και μάλιστα ευχάριστο και μπορεί να προστεθεί στα οφέλη του σεξ. «Δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για την ανακούφιση από τη συμφόρηση τόσο διασκεδαστικές όσο η σeξουαλική δραστηριότητα» σχολίασαν οι ερευνητές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και δεν αποτελεί οριστική θεραπεία της βουλωμένης μύτης, πολύ περισσότερο της ιογενούς λοίμωξης συνολικά, μπορείτε να δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα σας ταλαιπωρεί η ρινική συμφόρηση, αφού η αδρεναλίνη που παράγεται κατά τη συνουσία κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να συστέλλονται, μειώνοντας την αιμάτωση των αγγείων στις ρινικές διόδους και τα ιγμόρεια και διευκολύνοντας έτσι την αναπνοή. Το σεξ έπειτα ωθεί το σώμα στην απελευθέρωση ενδορφινών, που βελτιώνουν τη διάθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.