Έχετε βραδινές λιγούρες για «κάτι γλυκό»; – Οι τρεις κανόνες για να τις «κόψετε»

Τι να κάνετε για να μειώσετε αυτή την επιθυμία

Έχετε βραδινές λιγούρες για «κάτι γλυκό»; – Οι τρεις κανόνες για να τις «κόψετε»

Σύμφωνα με έρευνα, έχει διαπιστωθεί πως πάνω από το 60% των ανθρώπων αντιμετωπίζει λιγούρες κατά τις νυκτερινές ώρες.

Υπάρχουν, όμως, τρόποι για να ξεπεραστεί αυτή η… παρόρμηση για κάτι γλυκό αργά το βράδυ, κάτι που, ως γνωστόν, οδηγεί σε μεγάλη αύξηση του σωματικού βάρους.

Η επιστήμη υποστηρίζει ότι η επιθυμία για γλυκό αργά το βράδυ οφείλεται σε πολλούς λόγους. Τα πραγματικά συμπτώματα διαφέρουν από το ένα άτομο στο άλλο.

Σύμφωνα με έμπειρους διαιτολόγους, μια ενδεχόμενη διατροφική ανεπάρκεια δεν προκαλεί τέτοιες τάσεις.

Αντ’ αυτού, η επιθυμία για γλυκό το βράδυ προκαλείται λόγω αντίστοιχης «εκπαίδευσης του εγκεφάλου» από μικρή ηλικία και λόγω ορμονικών αλλαγών.

Για παράδειγμα, αν είχατε μεγάλη αδυναμία στα γλυκά ως παιδί, είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίζετε συχνά την επιθυμία για κάτι γλυκό αργά το βράδυ. Επίσης, οι ορμονικές αλλαγές αυξάνουν την ανάγκη για ζάχαρη.

Πώς θα μειώσετε την επιθυμία για κάτι γλυκό το βράδυ:

Κοιμηθείτε στην ώρα σας και ακολουθείτε ισορροπημένη διατροφή

Θα πρέπει να μάθετε να τρώτε και να κοιμάστε στην ώρα σας. Τα άτομα που καταναλώνουν υγιεινά γεύματα και ακολουθούν έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν λιγούρες για κάτι γλυκό αργά το βράδυ. Επίσης φροντίστε το δείπνο σας να είναι ελαφρύ, μεν, αλλά ικανοποιητικό, δε.

Η πείνα είναι ένας σημαντικός λόγος πίσω τις λιγούρες για γλυκό αργότερα. Προσπαθήστε να κάνετε πέντε μικρότερα γεύματα όλη την ημέρα. Οι ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες ρυθμίζουν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας και μειώνουν τις πιθανότητες για να αναζητήσετε κάτι γλυκό αργά τη νύχτα

Μην έχετε “εύκολα” σνακ στο σπίτι

Προσπαθήστε να μην διατηρείτε ανθυγιεινά σνακ, πρόχειρο φαγητό και γλυκά στο σπίτι σας, τα οποία να είναι άμεσα και εύκολα προσβάσιμα και διαθέσιμα.

Με αυτό τον τρόπο, δεν θα έχετε πρόσβαση σε ένα σοκολατάκι, ή σε κάτι ανάλογο που υπάρχει στο ψυγείο, όταν θα νιώσετε την επιθυμία για κάτι τέτοιο σε ακατάλληλη ώρα.

Ισορροπία σε όλα

Τέλος, να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να απέχετε τελείως από τα γλυκά και τα επιδόρπια. Αρκεί να είστε προσεκτικοί με τη διατροφή που ακολουθείτε γενικότερα. Βεβαιωθείτε ότι είναι μια υγιεινή διατροφή με το σωστό είδος συστατικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αλλαγή πρέπει να προέλθει από μέσα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα υψηλής θερμιδικής αξίας παγωτά με λίγη μαύρη σοκολάτα ή με φρούτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.