ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΕΟΦ: Ανακαλεί προϊόν για απώλεια βάρους – «Ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία»

ΕΟΦ: Ανακαλεί προϊόν για απώλεια βάρους – «Ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία»

Ο ΕΟΦ ανακαλεί προϊόν για απώλεια βάρους και καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση! Δείτε για ποιο πρόκειται…

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχώρησε στην ανάκληση προϊόντος για απώλεια βάρους και προειδοποιεί για «σοβαρό κίνδυνο».

Ειδικότερα, πρόκειται για το «S Plus Coffee Instant Coffee Powder (by BOTA-P brand)», το οποίο προωθείται για την απώλεια βάρους και κατασχέθηκε από τις τελωνειακές αρχές της Δανίας, ενώ είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Μετά από εργαστηριακό έλεγχο της Αρμόδιας Αρχής της Δανίας στο συγκεκριμένο προϊόν βρέθηκε η φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη, η οποία έχει αποσυρθεί από τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική.

Έτσι, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «κατά τη χρήση του ανωτέρω προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη».

Οι καταναλωτές καλούνται από τον ΕΟΦ σε επαγρύπνηση, «ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ».

Τέλος, σημειώνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένα σημεία διάθεσης μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.