ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Johnson & Johnson: Πολύ μικρή η προστασία από την ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού

Johnson & Johnson: Πολύ μικρή η προστασία από την ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού

Ενώ η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού φαίνεται να κυριαρχεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, μία μελέτη του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι το σκεύασμα της Johnson & Johnson είναι πολύ πιο αναποτελεσματικό, σε σχέση με άλλα, ως προς την προστασία από μεταλλάξεις.

Η μελέτη βασίστηκε σε δέιγματα αίματος που περισυνελέγησαν από εμβολιασμένους με τα σκευάσματα που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους New York Times, τα ευρήματα για τη θωράκιση απέναντι στην ινδική μετάλλαξη είναι παρόμοια για J&J και AstraZeneca, με την αποτελεσματικότητα να φτάνει στο 33%.

Όπως έχει διαπιστωθεί από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων των ΗΠΑ, η ινδική μετάλλαξη αποτελεί πλέον το 83% των μολύνσεων στις ΗΠΑ.

Οι κλινικές μελέτες έδειξαν, ακόμη, ότι το μονοδοσικό της J&J είναι κατά 66% αποτελεσματικό απέναντι στον κορωνοϊό, την ώρα που η θωράκιση απέναντι στη νόσο Covid-19 μετά τις δύο δόσεις από τα εμβόλια των Pfizer και Moderna φτάνει στο 90%.

Επιστήμονες προτείνουν δεύτερη δόση λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Όπως σημειώνουν οι Times της Νέας Υόρκης, όσοι εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της J&J μπορεί να χρειαστεί να λάβουν μια δεύτερη δόση – ιδανικά με ένα από τα εμβόλια mRNA της Pfizer-BioNTech ή της Moderna, ανέφεραν οι συγγραφείς.

Τα συμπεράσματα έρχονται σε αντίθεση με εκείνα από μικρότερες μελέτες που δημοσίευσε η Johnson & Johnson νωρίτερα αυτό το μήνα, υποδηλώνοντας ότι μία μόνο δόση του εμβολίου είναι αποτελεσματική έναντι της παραλλαγής Δέλτα ακόμη και 8 μήνες μετά τον εμβολιασμό.

«Το μήνυμα που θέλαμε να δώσουμε δεν ήταν ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να πάρουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, αλλά ελπίζουμε ότι στο μέλλον, θα ενισχυθεί είτε με μια άλλη δόση του ίσιου εμβολίου είτε με μία ενισχυτική (booster) με Pfizer ή Moderna», δήλωσε ο Nathaniel Landau, ιολόγος στην Grossman School of Medicine της Νέας Υόρκης, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης.

Άλλοι ειδικοί δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα είναι αυτά που θα περίμεναν, επειδή όλα τα εμβόλια φαίνεται να λειτουργούν καλύτερα όταν χορηγούνται σε δύο δόσεις. «Πάντα πίστευα, και συχνά είπα, ότι το Johnson & Johnson είναι εμβόλιο δύο δόσεων», δήλωσε ο John Moore, ιολόγος της Weill Cornell Medicine στη Νέα Υόρκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.