«Ράπισμα» στην κυβέρνηση από το Reuters: «Η ιβερμεκτίνη πιθανό φάρμακο για την Όμικρον σύμφωνα με τους Ιάπωνες»

Την ώρα που στην Ελλάδα προωθούν μόνο τα εμβόλια η Ιαπωνία ρίχνει «βόμβα»

«Ράπισμα» στην κυβέρνηση από το Reuters: «Η ιβερμεκτίνη πιθανό φάρμακο για την Όμικρον σύμφωνα με τους Ιάπωνες»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε χλευάσει από το βήμα της Βουλής την ιβερμεκτίνη, καθώς αναφερόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, είχε υποστηρίξει ότι πρόκειται για «φάρμακο για άλογα».

Το ίδιο κάνει και το σύνολο του φιλοκυβερνητικού Τύπου, ο οποίος πιθανότατα αγνοεί τι είναι η ιβερμεκτίνη, η οποία χορηγείται και στους ανθρώπους, αλλά και άλλα κυβερνητικά στελέχη, με κυριότερο βεβαίως τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Και τελικά ήρθαν οι Ιάπωνες και το Reuters για να τους εκθέσουν ανεπανόρθωτα, καθώς τη Δευτέρα ο ιαπωνικός εμπορικός και φαρμακευτικός όμιλος Kowa Co Ltd. γνωστοποίησε ότι η ιβερμεκτίνη έχει δείξει αντιϊκή δράση έναντι της Όμικρον και άλλων παραλλαγών του SARS-CoV-2 σε κοινές «μη κλινικές μελέτες».

Η εταιρεία συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Kitasato, μια ιατρική σχολή στο Τόκιο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το οποίο μετέδωσε την είδηση!

Η εταιρεία αρχικά δεν ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι κλινικές δοκιμές για την αποτελεσματικότητα της ιβερμεκτίνης στην θεραπεία του COVID-19 βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ορισμένοι επιστήμονες λένε ότι το φάρμακο, το οποίο αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την θεραπεία παρασίτων σε ανθρώπους και ζώα, έχει μειώσει τον χρόνο μόλυνσης, παρόλα αυτά Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της ΕΕ έχουν προειδοποιήσει κατά της χρήσης του φαρμάκου στο παρελθόν. Ο κύριος λόγος είναι ότι άνθρωποι που δεν έχουν γνώση με την ιατρική αγόραζαν πολλά κουτιά ιβερμεκτίνης με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση.

Τώρα όμως το πρακτορείο Reuters αναδημοσιεύει την έρευνα των Ιαπώνων, κάτι που επί της ουσίας ανοίγει το δρόμο για να χαρακτηριστεί και επίσημα ως φάρμακο για τον Covid-19 η ιβερμεκτίνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η χρήση της ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία του COVID-19 διερευνάται επί του παρόντος σε μια δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο που διεξάγεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Οι ερευνητές δήλωσαν τη Δευτέρα ότι ήταν ακόμη σε εξέλιξη και δεν ήθελαν να σχολιάσουν περαιτέρω μέχρι να έχουν αποτελέσματα προς αναφορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.