ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κίνα: Το εμβόλιο της Sinovac Biotech δείχνει ασφαλές για τους ηλικιωμένους – Που υστερεί

Κίνα: Το εμβόλιο της Sinovac Biotech δείχνει ασφαλές για τους ηλικιωμένους – Που υστερεί

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η κινεζική εταιρία, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από την α΄και β΄ φάση των κλινικών δοκιμών του υποψήφιου εμβολίου της Sinovac Biotech δείχνουν να είναι ασφαλές για τους ηλικιωμένους, αν και η ανοσοαπόκριση ήταν κάπως πιο αδύναμη σε σχέση με νεότερους ενήλικες.

Αξιωματούχοι του τομέα Υγείας ανά την υφήλιο ανησυχούν για το κατά πόσον τα πειραματικά εμβόλια θα παρέχουν επαρκή προστασία στους ηλικιωμένους με τα πιο εξασθενημένα ανοσοποιητικά συστήματα έναντι του νέου κορωνοϊού που έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 892.000 ανθρώπων παγκοσμίως.

Το υποψήφιο εμβόλιο Coronavac, που παρουσίασε η Sinovac σε εμπορική έκθεση στο Πεκίνο, δεν προκάλεσε σοβαρές παρενέργειες στις συνδυασμένες κλινικές δοκιμές α΄ και β΄ φάσης, που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο με τη συμμετοχή 421 ατόμων ηλικίας τουλάχιστον 60 ετών, όπως είπε η εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρείας Λιου Πεϊτσένγκ στο Reuters.

​Τα πλήρη αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί. Το 90% τριών ομάδων συμμετεχόντων που έλαβαν από δύο σετ χαμηλών, μέσων και υψηλών δόσεων του εμβολίου, εμφάνισαν σημαντική αύξηση στα επίπεδα αντισωμάτων.

​Αν και τα επίπεδα αυτά ήταν κατά χαμηλότερα σε σύγκριση με εκείνα νεότερων συμμετεχόντων, ωστόσο εμπίπτουν εντός των αναμενόμενων ορίων, είπε η Λιου.

Oι ηλικιωμένοι συγκαταλέγονται στις πιο ευπαθείς ομάδες έναντι του κορωνοϊού, λόγω των αποδυναμωμένων γενικώς ανοσοποιητικών τους συστημάτων και επειδή αρκετοί πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Η αποδυνάμωση των ανοσοποιητικών συστημάτων σημαίνει και αδύναμη ανοσοαπόκριση απέναντι και σε εμβόλια. Το CoronaVac δοκιμάζεται στη Βραζιλία και την Ινδονησία στην τρίτη φάση και έχει ήδη χορηγηθεί σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους μεταξύ των οποίων και το 90% των εργαζομένων στη Sinovac και των οικογενειών τους στο πλαίσιο του προγράμματος έκτακτου εμβολιασμού των ομάδων υψηλού κινδύνου που υλοποιεί η Κίνα.

​Το εμβόλιο αυτό μπορεί να διατηρηθεί για έως και τρία χρόνια αποθηκευμένο, πράγμα που ίσως του δώσει ένα προβάδισμα στην διανομή του σε περιοχές, όπου είναι αδύνατη η φύλαξή του σε ψυγεία. Όλα αυτά την ώρα που κλιμακώνονται οι σινοαμερικανικές εντάσεις και η κούρσα για τα εμβόλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Τα τέσσερα από τα οκτώ που έχουν εισέλθει στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών παγκοσμίως αναπτύσσονται στην Κίνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.