ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βρετανία: Στις 4 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Οξφόρδης

Βρετανία: Στις 4 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Οξφόρδης

Οι βρετανικές αρχές δίνουν το «πράσινο φως» ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca.

Τη στιγμή που στην ΕΕ «τρέχουν» οι διαδικασίες για τη διανομή 200 εκατ. δόσεων, στο Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζονται για το δεύτερο εμβόλιο, αυτό της Pfizer. Σύμφωνα με την «Telegraph», η διαδικασία χορήγησης του εμβολίου της Οξφόρδης θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου και στόχος είναι να εμβολιάζονται 1 εκατ. άνθρωποι την εβδομάδα. Να σημειωθεί ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: φυλάσσεται σε θερμοκρασίες ενός συμβατικού ψυγείου, με συνέπεια να είναι πιο εύκολη η συντήρηση και η διανομή του.

Στη Βρετανία έχουν ήδη χορηγηθεί 600.00 δόσεις του εμβολίου της Pfizer, με την κυβέρνηση να εκτιμά ότι θα καταφέρει να επιτύχει 40 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει τη μετατροπή μεγάλων χώρων όπως στάδια και συνεδριακά κέντρα για μαζικούς εμβολιασμούς, ενώ η συνδρομή των εθελοντών θα είναι καίρια.

Εύποροι Βρετανοί πληρώνουν για να έχουν άμεση πρόσβαση στο εμβόλιο

Ηδη πάντως, έχουν αρχίσει να διαρρέουν καταγγελίες για πλούσιους Βρετανούς που εκδηλώνουν την πρόθεσή τους να πληρώσουν… αδρά ιδιωτικά ιατρεία, προκειμένου να αποκτήσουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στους «Sunday Times», ο δρ. Ροσάν Ράβιντραν, ιδιοκτήτης της Klnik, μια ιδιωτική κλινική στο Τσέσαϊρ, ήδη κάποιοι από τους πλέον εύπορους Βρετανούς κάνουν κινήσεις ώστε με «όχημα» το χρήμα να αποκτήσουν πρόσβαση στο εμβόλιο, δίχως να περιμένουν στην… ουρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

O γιατρός υποστήριξε ότι «είχα ήδη έναν που μου είπε, θα σου δώσω 2.000 λίρες για το εμβόλιο». Παρά ταύτα, μέχρι στιγμής το εμβόλιο διακινείται μόνο μέσω του NHS, του βρετανικού ΕΣΥ, με συνέπεια να μη δίνεται χώρος για «παιχνίδια» μέσω ιδιωτικών κλινικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.