Ρωσία: Η ομάδα του Sputnik V είναι έτοιμη να βοηθήσει Pfizer & Moderna για να καταπολεμήσουν τις μεταλλάξεις του ιού

Ρωσία: Η ομάδα του Sputnik V είναι έτοιμη να βοηθήσει Pfizer & Moderna για να καταπολεμήσουν τις μεταλλάξεις του ιού

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων Κίριλ Ντμιτρίεφ, δήλωσε σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, πως η προσθήκη συστατικών του εμβολίου Sputnik V στα εμβόλια των Moderna και Pfizer θα τα βοηθήσει να καταπολεμήσουν αποτελεσματικότερα τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

«Ναι, φυσικά» δήλωσε ο Ντμίτριτ στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24 όταν ρωτήθηκε αν οι επιστήμονες πίσω από την ανάπτυξη του Sputnik V ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν τη Moderna και την Pfizer.

«Πιστεύουμε ότι η προσθήκη του συστατικού μας, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου Pfizer και άλλων, μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικότερα τις μεταλλάξεις και, φυσικά, αυτό δείχνει το άνοιγμα μας σε όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες. Πιστεύουμε ότι μόνο η συνεργασία μπορεί να βοηθήσει να είμαστε πραγματικά πιο αποτελεσματικοί» πρόσθεσε.

Διαπραγματεύσεις για παραγωγή στην Αυστρία

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η Μόσχα διαπραγματεύεται με αρκετές αυστριακές εταιρείες για να φτιάξει παραγωγή του εμβολίου στη χώρα.

«Η Αυστρία έχει μερικές από τις καλύτερες εταιρείες στον κόσμο για την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων. Βρισκόμαστε ήδη σε διαπραγματεύσεις με αρκετές αυστριακές εταιρείες. Θα θέλαμε να έχουμε μια συνεργασία με την Αυστρία για την παραγωγή και, μεταξύ άλλων, για την εξαγωγή αυτού του προϊόντος από την Αυστρία σε άλλες χώρες» είπε στον αέρα του αυστριακού ραδιοτηλεοπτικού φορέα Ö1.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν αποκάλυψε, ωστόσο, με ποιες αυστριακές εταιρείες διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.