Η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων με στόχο να αποφασιστεί η στρατηγική των εμβολιασμών.

Σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης της διαδικασίας, στο πρόγραμμα εμβολιασμού αναμένεται ότι θα μετέχουν και οι οικογενειακοί γιατροί.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός της Βάδης – Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν εμβολιάστηκε με εμβόλιο της AstraZeneca, η χρήση του οποίου συνεχίζεται από σήμερα και πάλι κανονικά. Σύμφωνα με εκπρόσωπό του, ο κ. Κρέτσμαν, ο οποίος είναι 72 ετών, είχε κλείσει το ραντεβού του ήδη την προηγούμενη εβδομάδα.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη ομοσπονδίας και κρατιδίων προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση της πανδημίας και να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχεια και κυρίως για την περίοδο του Πάσχα (4 Απριλίου).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήδη πάντως, η Βαυαρία, η Βάδη – Βυρτεμβέργη και η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα προχωρήσουν άμεσα σε άρση των περιορισμών, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται συνεχώς. Επιπλέον, σήμερα στο Αμβούργο ενεργοποιήθηκε το «φρένο έκτακτης ανάγκης», για την εφαρμογή επιπλέον μέτρων, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα ξεπέρασε τα 100.