ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

AstraZeneca: H απάντηση για τις κρυμμένες δόσεις που βρέθηκαν στην Ιταλία

AstraZeneca: H απάντηση για τις κρυμμένες δόσεις που βρέθηκαν στην Ιταλία

Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μετά την είδηση για τον εντοπισμό κρυμμένων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ιταλία.

Η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca, σε απάντησή της σχετικά με τις παρτίδες εμβολίων κατά του κορωνοϊού που βρίσκονται στο κέντρο εμφιάλωσης του Ανάνι, λίγο έξω από την Ρώμη, αναφέρει ότι αναμένει να λάβει τις απαραίτητες άδειες και δεν μπορεί να διανέμει εμβόλια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η φαρμακοβιομηχανία σημειώνει στην απάντησή της ότι 16 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που βρέθηκαν αποθηκευμένα προορίζονται για διανομή στην Ευρώπη στο άμεσο μέλλον, ενώ 13 εκατομμύρια δόσεις, περιμένουν την έγκριση ελέγχου ποιότητας για να εξαχθούν με το πρόγραμμα του ΠΟΥ, στις χώρες του μηχανισμού COVAX.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «προς το παρόν δεν προβλέπονται εξαγωγές, εκτός από τις χώρες του μηχανισμού COVAX. Δεκατρία εκατομμύρια δόσεις εμβολίου βρίσκονται εν αναμονή της έγκρισης του ελέγχου ποιότητας, για να σταλούν στις χώρες COVAX, ως μέρος της δέσμευσής μας να προμηθεύσουμε με εκατομμύρια δόσεις εμβολίου τις χώρες με χαμηλό εισόδημα: το εμβόλιο παράχθηκε εκτός ΕΕ και εστάλη στο κέντρο του Ανάνι για να εμφιαλωθεί».

Επισήμανε ταυτόχρονα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει πλήρως τις προμήθειες προς χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος, μέσω του COVAX.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η φαρμακοβιομηχανία είναι υπόλογη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς έχει καθυστερήσει την παράδοση εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου. Από τα 120 εκατομμύρια που είχε δεσμευτεί έχει παραδώσει μόνο 30 εκατομμύρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.