Βρετανία: 41 νέα περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca

Βρετανία: 41 νέα περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία της Βρετανίας για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης κατέγραψε 41 νέα περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων στο αίμα μετά από εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση για τις παρενέργειες των εμβολίων έχουν καταγραφεί αυτή την εβδομάδα 209 θρόμβοι που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ την περασμένη βδομάδα είχαν καταγραφεί 168. Γίνεται παράλληλα έλεγχος του εμβολίου AstraZeneca σχετικά με το θέμα των πολύ σπάνιων θρόμβων, με υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης σε νεότερους ανθρώπους.

Στη Βρετανία διαπιστώθηκαν 41 θάνατοι μετά τους θρόμβους, αύξηση δηλαδή κατά 9 από τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας, με τους ειδικούς πάντως να λένε ότι επηρεάζονται από το ιστορικό των πολιτών και οι θρόμβοι πρόκειται να παραμείνουν ένα σπάνιο περιστατικό.

Στην Βρετανία μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί περίπου 22 εκατομμύρια πρώτες δόσεις του εμβολίου AstraZeneca. Ενώ οι ηλικίες κάτω των 30 λαμβάνουν εναλλακτικό εμβόλιο έναντι του σκευάσματος των AstraZeneca και Οξφόρδης, καθώς η Ρυθμιστική Αρχή διαπίστωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις σύνδεσης με θρόμβους με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.