ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΕΟΠΥΥ: Τα φάρμακα που θα δυσκολευτείτε να βρείτε τον Αύγουστο στα φαρμακεία της γειτονιάς

Εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας των φαρμακευτικών εταιρειών για κάποιες ημέρες

ΕΟΠΥΥ: Τα φάρμακα που θα δυσκολευτείτε να βρείτε τον Αύγουστο στα φαρμακεία της γειτονιάς

Οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, τον Αύγουστο θα δυσκολεύονται να βρουν τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα φαρμακεία της γειτονιάς εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας των φαρμακευτικών εταιρειών για κάποιες ημέρες και του τρόπου που διανέμουν μέσω κούριερ σκευάσματα στα φαρμακεία.

Η αρμόδια διεύθυνση του Οργανισμού εξέδωσε χθες εγκύκλιο, με την οποία ενημερώνει αναλυτικά το διάστημα κατά το οποίο οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τα σχετικά αιτήματα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Θέτουμε υπόψιν σας ότι κατά την περίοδο του Αυγούστου και λόγω αδυναμίας ορισμένων φαρμακευτικών και μεταφορικών εταιρειών, η διεκπεραίωση αιτημάτων για χορήγηση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία που υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας θα είναι δυνατή σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα».

Η διακοπή λειτουργίας των εταιρειών κατά τις περιόδους ανάπαυλας, όπως το καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα, προκαλεί μικρές «αρρυθμίες» στη διάθεση φαρμάκων στα ιδιωτικά φαρμακεία.

Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, των «ακριβών» φαρμάκων, για χρόνιες και σπάνιες παθήσεις, επηρεάζονται όσοι εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία της γειτονιάς εξαιτίας του τρόπου διανομής τους από τις εταιρείες προς τα φαρμακεία.

Οι ασθενείς, σύμφωνα με πηγές του ΕΟΠΥΥ, θα μπορούν να βρουν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, με την πρόσβαση σε αυτά να συνεχίζεται απρόσκοπτη.

Ο πίνακας με τα φάρμακα για τα οποία οι εταιρείες δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάθε μία είναι διαθέσιμος εδώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.