ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Η Κομισιόν ετοιμάζεται για την επόμενη πανδημία και ήδη συμφώνησε για τα εμβόλια – Θα παράγονται 325 εκατ. δόσεις ετησίων

Η συμφωνία είναι με εταιρείες όπως η Pfizer

Η Κομισιόν ετοιμάζεται για την επόμενη πανδημία και ήδη συμφώνησε για τα εμβόλια – Θα παράγονται 325 εκατ. δόσεις ετησίων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκλεισε συμφωνία με φαρμακευτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Pfizer, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των κρατών-μελών της Ε.Ε. για κάποια μελλοντική πανδημία.

Η συμφωνία, την οποία αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters, δεσμεύει τις φαρμακευτικές εταιρείες για την παραγωγή έως και 325 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων το χρόνο, σε περίπτωση παγκόσμιας έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.

Τα εμβόλια που θα παραχθούν, μπορεί να είναι είτε mRNA, είτε ιικού φορέα, είτε πρωτεϊνικά. Σημειώνεται ότι η συμφωνία δεν σχετίζεται με τις ισχύουσες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εταιρειών, για την covid-19.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνει ότι η πανδημία του κορωνοϊού έδειξε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μελλοντικές υγειονομικές έκτακτες καταστάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα συμφωνία διασφαλίζει ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες θα είναι έτοιμες να «ανταποκριθούν σε μια κρίση», εκσυγχρονίζοντας τις εγκαταστάσεις τους και τα δίκτυα διανομής και εφοδιασμού, καθώς και δημιουργώντας απόθεμα όπου κρίνεται απαραίτητο. Εάν ανακηρυχθεί μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην υγεία, τότε οι εταιρείες θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν την παραγωγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.