Η Βρετανία έδωσε το «πράσινο φως» στο πρώτο φάρμακο που προλαμβάνει την Covid- 19

Πρόκειται για ένα κοκτέιλ αντισωμάτων της εταιρείας AstraZeneca

Η Βρετανία έδωσε το «πράσινο φως» στο πρώτο φάρμακο που προλαμβάνει την Covid- 19

Η Βρετανία, έδωσε σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου το «πράσινο φως» για το πρώτο φάρμακο που προλαμβάνει τη νόσο Covid- 19.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», πρόκειται για ένα κοκτέιλ αντισωμάτων της εταιρείας AstraZeneca που μειώνει τον κίνδυνο νόσησης από κορωνοιό έως και 80%.

Το φάρμακο αυτό μπορεί να είναι σωτήριο για 500.000 ανοσοκατεσταλμένους Βρετανούς καθώς το ανοσοποιητικό τους είναι εξασθενημένο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση του Λονδίνου φέρεται να έχει ήδη παραγγείλει ένα εκατομμύριο δόσεις του φαρμάκου «Evusheld».

Στη διάρκεια των κλινικών δοκιμών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, με τη λήψη του φαρμάκου, μειώνεται ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου Covid από ασθενείς που έχουν εμφανίσει συμπτώματα κατά 77% και μάλιστα για διάστημα έως και έξι μήνες.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA), το φάρμακο «Evusheld» παρέχει «μακροχρόνια προστασία» έναντι του κορωνοϊού.

Ωστόσο, παραδέχονται ότι δεν είναι σαφές πόσο καλά θα λειτουργήσει στην περίπτωση της μετάλλαξης «Omicron» ή της υποπαραλλαγής της, ΒΑ.2, προτείνοντας ότι μια υψηλότερη δόση μπορεί να είναι «πιο κατάλληλη» γι’ αυτές παραλλαγές.

Η δράση του φαρμάκου

Το φάρμακο «Evusheld» χορηγείται μέσω δύο ενέσεων ταυτόχρονα και χρησιμοποιεί αντισώματα – ανοσοπρωτεΐνες – που έχουν τροποποιηθεί σε εργαστήριο για να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ τα εμβόλια «εκπαιδεύουν» τον οργανισμό να συγκεντρώσει τη δική του άμυνα απέναντι στη νόσο Covid, το φάρμακο παρακάμπτει αυτή τη διαδικασία και καθιστά τα αντισώματα άμεσα διαθέσιμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.