ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κορωνοϊός: Από τα φαρμακεία των νοσοκομείων η διάθεση των αντιικών χαπιών την Πρωτομαγιά

Η απαραίτητη προϋπόθεση για να διατεθούν τα χάπια

Κορωνοϊός: Από τα φαρμακεία των νοσοκομείων η διάθεση των αντιικών χαπιών την Πρωτομαγιά

Από τα φαρμακεία των νοσοκομείων θα γίνεται η διάθεση των αντιικών χαπιών κατά του κορωνοϊού την Πρωτομαγιά και τη Δευτέρα 2 του μήνα.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Υγείας, απαραίτητη προϋπόθεση για να διατεθούν τα χάπια κατά του κορωνοϊού, είναι η συνταγογράφηση τους από τον θεράποντα ιατρό.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι, «με την αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών έχει μεριμνήσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με Covid-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών τις ημέρες των αργιών – εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό τους. Η προμήθεια των αντιικών θα γίνεται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. για τις ημέρες Κυριακή 01/05/2022 και Δευτέρα 02/05/2022.

Επισυνάπτεται σχετικός πίνακας με τα σημεία παραλαβής των αντιικών θεραπειών ανά την Επικράτεια καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας των φαρμακείων.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό.

Η αντιική αγωγή Covid-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής. Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας».

Υπενθυμίζεται ότι, η διάθεση των αντιικών χαπιών για ασθενείς με Covid-19 από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ «τρέχει» εδώ και αρκετό καιρό. Για την είσοδο δεν είναι απαραίτητο rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Αντιικά χάπια για κορωνοϊό από νοσοκομεία ΕΣΥ: Αναλυτικά η διάθεσή τους ανά Υγειονομική Περιφέρεια

1η ΥΠΕ Αττικής

2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου

3η και 4η ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης

5η ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίου, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας

7 ΥΠΕ Κρήτης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.