ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

O FDA ενέκρινε το πρώτο χάπι για την επιλόχειο κατάθλιψη – Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες παρενέργειες

Είναι μια σοβαρή ψυχική ασθένεια που μπορεί να εμφανιστεί σε περίπου 1 στις 7 νέες μητέρες μετά τον τοκετό

O FDA ενέκρινε το πρώτο χάπι για την επιλόχειο κατάθλιψη – Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες παρενέργειες

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, ενέκρινε το φάρμακο ζουρανολόνη (zuranolone) για τη θεραπεία της επιλόχειας κατάθλιψης, μια σοβαρή ψυχική ασθένεια που μπορεί να εμφανιστεί σε περίπου 1 στις 7 νέες μητέρες μετά τον τοκετό.

Το φάρμακο θα πωλείται με την εμπορική ονομασία Zurzuvae και θα λαμβάνεται μία φορά την ημέρα για 14 ημέρες.

Μέχρι σήμερα, η θεραπεία της επιλόχειας κατάθλιψης γινόταν μόνο με ενδοφλέβια ένεση.

Σύμφωνα με τον FDA, το φάρμακο μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων και για αυτό ο οργανισμός συστήνει στις ασθενείς να μην οδηγούν ή να χειρίζονται βαριά μηχανήματα για τουλάχιστον 12 ώρες μετά τη λήψη του φαρμάκου.

Ο FDA δήλωσε ότι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες παρενέργειες περιλαμβάνουν υπνηλία, ζάλη, διάρροια, κόπωση, ρινοφαρυγγίτιδα (κοινό κρυολόγημα) και λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

«Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι μια σοβαρή και δυνητικά επικίνδυνη για τη ζωή κατάσταση στην οποία οι γυναίκες βιώνουν θλίψη, ενοχή, ανικανότητα και σε σοβαρές περιπτώσεις σκέψεις να βλάψουν τις ίδιες ή το παιδί τους. Και επειδή η επιλόχεια κατάθλιψη μπορεί να διαταράξει τον δεσμό μητέρας-βρέφους, μπορεί επίσης να έχει επιπτώσεις στη σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού», εξηγεί η Τίφανι Φαρτσιόνε, επικεφαλής στο τμήμα Ψυχιατρικής στο Κέντρο Αξιολόγησης και Έρευνας Φαρμάκων του FDA.

Κλινικές δοκιμές έδειξαν πως το χάπι βοήθησε σημαντικά στη μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης σε διάστημα τριών ημερών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίδραση του φαρμάκου κράτησε τέσσερις εβδομάδες μετά την τελευταία δόση, δήλωσε ο FDA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.