ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δείτε γιατί πρέπει να εντάξετε στην καθημερινότητά σας το κολύμπι

Δείτε γιατί πρέπει να εντάξετε στην καθημερινότητά σας το κολύμπι

Γνωρίζατε πως το κολύμπι, είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να χάσετε βάρος, να βελτιώσετε την αντοχή σας, να ενισχύσετε τη μυϊκή σας ενδυνάμωση και να χαλαρώσετε;

​Ειδικά τώρα που έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ζέστες, γιατί να μην εντάξετε την κολύμβηση στην καθημερινότητά σας γυμνάζοντας όλο το σώμα σας;

Αν ακόμη δεν έχετε πειστεί, συνεχίστε το διάβασμα και ίσως το ξανασκεφτείτε…

*Το κολύμπι ενισχύει την καρδιαγγειακή σας υγεία

Όσο καλύτερη είναι η τεχνική σας, τόσο περισσότερο θα επωφεληθείτε από τα οφέλη της κολύμβηση όσον αφορά τη φυσική σας κατάσταση, ωστόσο ανεξαρτήτως του επιπέδου σας, θα είστε σε θέση να ενισχύσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία.

*Διευκολύνει την απώλεια βάρους

Πέρα από ένας διασκεδαστικός και… δροσιστικός τρόπος να κάψετε θερμίδες, η κολύμβηση στη θάλασσα λειτουργεί (λόγω της άνωσης) ως ένας εξαιρετικός τρόπος εκγύμνασης για τους υπέρβαρους ανθρώπους χωρίς να επιβαρύνουν το σώμα τους.

*Βελτιώνει την ευλυγισία

Αν θέλετε να βελτιώσετε την ευλυγισία σας, η γιόγκα δεν είναι η μόνη σας επιλογή. Το εύρος κίνησης που απαιτεί η κολύμβηση επιμηκύνει τους μυς με τρόπο που κάνει τις αρθρώσεις σας πιο ευλύγιστες και βοηθά στην αποκατάσταση.

*Σμιλεύει το σώμα

Αν έχετε δει ποτέ σώμα κολυμβητή, τότε καταλαβαίνετε τι εννοούμε. Σίγουρα, λίγες ώρες κολύμβησης την εβδομάδα είναι απίθανο να οδηγήσουν σε εντυπωσιακές αλλαγές στον κορμό σας, ωστόσο μπορούν να κάνουν τους μυς σε όλο το σώμα σας πιο δυνατούς. Άλλωστε, η κολύμβηση ενισχύει τους μυς από πάνω προς τα κάτω αρκετά γρήγορα, ειδικά σε σύγκριση με άλλα αθλήματα.

*Προσφέρει χαλάρωση

Τι καλύτερο μετά από μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά από το να δροσιστείτε και να χαλαρώσετε κολυμπώντας; Σκεφτείτε ότι ακόμη και όταν βγαίνετε για τρέξιμο, συναντάτε αυτοκίνητα, όπως και με το ποδήλατο, και πρέπει να προσέχετε συνεχώς. Αντιθέτως, μέσα στο νερό έχετε τη δυνατότητα να ηρεμήσετε και να αποκοπείτε από τα άγχη της καθημερινότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Βελτιώνει τις επιδόσεις σε άλλα αθλήματα

Με το νερό να υποστηρίζει το σωματικό σας βάρος σας, η κολύμβηση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να γυμναστείτε χωρίς να ασκήσετε πίεση στις αρθρώσεις σας ή να ανησυχείτε για τυχόν τραυματισμούς. Έτσι, το κολύμπι είναι ιδανικό για συνδυαστική προπόνηση. Μάλιστα, αν τρέχετε ή κάνετε ποδήλατο, η κολύμβηση μπορεί να βελτιώσεις τις αθλητικές επιδόσεις σας, βοηθώντας σας να αναπτύξετε αντοχές, ενώ παράλληλα, βοηθά στην ταχύτερη αποκατάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.