Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να φροντίζετε τα χέρια σας μετά τη γυμναστική

Η γυμναστική σε δημόσιο χώρο σας εκθέτει σε πολλά μικρόβια

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να φροντίζετε τα χέρια σας μετά τη γυμναστική

Πιθανότατα το έχετε ξανακούσει, αλλά αξίζει να το επαναλάβετε. Πάντα πλένετε τα χέρια σας μετά την προπόνηση! Μπορεί να νομίζετε ότι αφού απλά πηγαίνετε στο γυμναστήριο και δεν επισκέπτεστε κάποιο νοσοκομείο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα μικρόβια, αλλά αυτό δεν ισχύει.

Τα γυμναστήρια είναι γεμάτα βακτήρια και αν δεν καθαρίζετε σωστά τα χέρια σας, μπορεί και να αρρωστήσετε.

Πολλοί άνθρωποι που πηγαίνουν στο γυμναστήριο αγγίζουν πολλές επιφάνειες ενώ γυμνάζονται. Αυτό περιλαμβάνει τα ελεύθερα βάρη, τα μηχανήματα, τα χερούλια της πόρτας και πολλά άλλα. Οι περισσότεροι δεν πλένουν ή δεν απολυμαίνουν τα χέρια τους κάθε φορά που αγγίζουν κάθε επιφάνεια, οπότε υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξαπλωθούν τα μικρόβια.

Γιατί πρέπει πάντα να πλένετε τα χέρια σας μετά από την γυμναστική

Το πλύσιμο των χεριών σας αφού πάτε στο γυμναστήριο είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προστατευτείτε από το να αρρωστήσετε. Το πλύσιμο των χεριών σας με σαπούνι και νερό για 20 δευτερόλεπτα είναι ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε τα μικρόβια. Αν δεν μπορείτε να πλύνετε τα χέρια σας, το απολυμαντικό χεριών είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε απολυμαντικό χεριών με βάση το οινόπνευμα που περιέχει τουλάχιστον 60% αλκοόλη.

Μην ξεχάσετε, επίσης, να απολυμάνετε κάθε εξοπλισμό που χρησιμοποιήσατε κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας. Το σκούπισμα των στρωμάτων γιόγκα, των ελεύθερων βαρών και των ελλειπτικών μηχανημάτων όχι μόνο βοηθάει να κρατήσετε τα μικρόβια μακριά για το επόμενο άτομο που θα τα χρησιμοποιήσει, αλλά βοηθάει, επίσης, στην πρόληψη της εξάπλωσης της ασθένειας μέσα στο ίδιο το γυμναστήριο.

Άλλοι τρόποι για να παραμείνετε υγιείς στο γυμναστήριο

Η γυμναστική σε δημόσιο χώρο σας εκθέτει σε πολλά μικρόβια. Ενώ δεν χρειάζεται να μένετε συνέχεια στο σπίτι, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι η γυμναστική σας κάνει πιο υγιείς και όχι πιο άρρωστους. Εκτός από το να πλένετε τακτικά τα χέρια σας, θα πρέπει να κάνετε ντους το συντομότερο δυνατό μετά τη γυμναστική, σημειώνει το WebMD. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα βακτήρια δεν θα αναπαραχθούν στο κολλώδες, ιδρωμένο δέρμα σας και αποφύγετε να μοιράζεστε μπουκάλια νερού, πετσέτες ή άλλα προσωπικά αντικείμενα με άλλους.

Θα πρέπει, επίσης, να αποφεύγετε, αν είναι δυνατόν, τους χώρους με μεγάλη επισκεψιμότητα στο γυμναστήριο, όπως τα αποδυτήρια. Αυτές οι περιοχές αποτελούν εστίες αναπαραγωγής μικροβίων και είναι πιο πιθανό να έρθετε σε επαφή μαζί τους. Οι επισκέπτες του γυμναστηρίου συχνά δεν σκέφτονται το γεγονός ότι μοιράζονται έναν χώρο με δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, άλλους ανθρώπους. Το να χρησιμοποιείτε μάσκα προσώπου ενώ γυμνάζεστε μπορεί, επίσης, να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να αποφύγετε την εισπνοή μικροβίων κατά την άσκηση.

Το συμπέρασμα είναι ότι η λήψη μερικών επιπλέον προφυλάξεων μπορεί να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση της υγείας σας. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πάτε στο γυμναστήριο, θυμηθείτε να πλύνετε τα χέρια σας, να απολυμάνετε τον εξοπλισμό και να κάνετε ντους το συντομότερο δυνατό. Το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί γι’ αυτό!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.