ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δες γιατί πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις πλειομετρικές ασκήσεις – Αυτά είναι τα οφέλη τους

Θα σου επιφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα

Δες γιατί πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις πλειομετρικές ασκήσεις – Αυτά είναι τα οφέλη τους

Οι πλειομετρικές ασκήσεις, θα πρέπει να γίνει γνωστό πως προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία του ανθρώπου, που υπερβαίνουν την παραδοσιακή προπόνηση δύναμης.

Είτε είσαι αθλητής που επιθυμεί να βελτιώσει την απόδοσή του είτε λάτρης της γυμναστικής με στόχο να αναβαθμίσει τη ρουτίνα προπόνησής του, η ενσωμάτωση πλειομετρικών ασκήσεων μπορεί να επιφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα.

Βελτιωμένη ισχύς και δύναμη

Οι πλειομετρικές ασκήσεις περιλαμβάνουν γρήγορες, εκρηκτικές συσπάσεις των μυών, ενισχύοντας τη δύναμη. Η ταχεία διάταση και συστολή των μυών κατά τη διάρκεια των πλειομετρικών κινήσεων επιστρατεύει μεγαλύτερο αριθμό μυϊκών ινών, οδηγώντας σε αυξημένη παραγωγή δύναμης.

Ενισχυμένη αθλητική απόδοση

Οι αθλητές σε διάφορα αθλήματα, από παίκτες μπάσκετ έως σπρίντερ, μπορούν να επωφεληθούν από τις πλειομετρικές ασκήσεις. Ο εκρηκτικός χαρακτήρας αυτών των ασκήσεων μιμείται τις απαιτήσεις πολλών αθλητικών δραστηριοτήτων, βοηθώντας στη βελτίωση της ευκινησίας, της ταχύτητας και της συνολικής απόδοσης στο γήπεδο, στο ταρτάν ή στον δρόμο.

Αυξημένη καρδιαγγειακή ικανότητα

Οι πλειομετρικές ασκήσεις δεν είναι μόνο αποτελεσματικές για την αύξηση της δύναμης, αλλά αυξάνουν επίσης τον καρδιακό ρυθμό, παρέχοντας καρδιαγγειακή προπόνηση. Ο συνδυασμός δύναμης και αερόβιας άσκησης καθιστά την πλειομετρική άσκηση έναν αποδοτικό, ως προς το χρόνο, τρόπο για την ενίσχυση της συνολικής φυσικής κατάστασης.

Καύση λίπους και απώλεια βάρους

Η ένταση των πλειομετρικών ασκήσεων μπορεί να συμβάλλει στην αυξημένη καύση θερμίδων, καθιστώντας τες αποτελεσματικό εργαλείο για όσους στοχεύουν στην απώλεια περιττού βάρους. Το φαινόμενο της μετακαύσης, δηλαδή να συνεχίσεις να καις θερμίδες ακόμη και μετά την άσκηση, συμβαίνει όταν κάνεις πλειομετρικές ασκήσεις.

Ενίσχυση της οστικής πυκνότητας

Οι πλειομετρικές ασκήσεις διεγείρουν τον σχηματισμό οστών και μπορεί να συμβάλλουν στην αύξηση της οστικής πυκνότητας. Αυτό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τα άτομα που επιθυμούν να προλάβουν την οστεοπόρωση και να διατηρήσουν ισχυρά, υγιή οστά.

Σταθερότητα των αρθρώσεων και πρόληψη τραυματισμών

Οι πλειομετρικές ασκήσεις συμβάλλουν στη βελτίωση της σταθερότητας των αρθρώσεων, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμών. Ο βελτιωμένος συντονισμός και η ισορροπία είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική απορρόφηση των κραδασμών, προστατεύοντας τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους κατά τη διάρκεια διαφόρων σωματικών δραστηριοτήτων.

Ευελιξία και προσβασιμότητα

Οι πλειομετρικές ασκήσεις μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορα επίπεδα φυσικής κατάστασης και απαιτούν ελάχιστο εξοπλισμό. Είτε εκτελώντας box jumps, burpees ή jumping squats, αυτές οι ασκήσεις μπορούν να ενσωματωθούν σε μια προπόνηση στο σπίτι ή σε μια προπόνηση στο γυμναστήριο, προσφέροντας ευελιξία και προσβασιμότητα για όλα τα άτομα.

Οφέλη λειτουργικής γυμναστικής

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πλειομετρικές κινήσεις συχνά μιμούνται δραστηριότητες της πραγματικής ζωής που περιλαμβάνουν εκρηκτική δύναμη, όπως το άλμα πάνω από εμπόδια ή η γρήγορη αλλαγή κατεύθυνσης. Αυτό μεταφράζεται σε βελτιωμένη λειτουργική ικανότητα, καθιστώντας τις καθημερινές εργασίες πιο εύκολες και μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού κατά τη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.