ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εσύ πηγαίνεις για περπάτημα μετά το φαγητό; – Δες ποια είναι τα οφέλη για την υγεία σου

Για να χάσετε ένα κιλό, θα πρέπει να κάψετε περίπου 3.500 θερμίδες

Εσύ πηγαίνεις για περπάτημα μετά το φαγητό; – Δες ποια είναι τα οφέλη για την υγεία σου

Αδιαμφισβήτητα, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε μετά από ένα μεγάλο γεύμα είναι να πάτε για περπάτημα.

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν πολλά οφέλη από το περπάτημα μετά το φαγητό που πρέπει όλοι να λάβετε υπόψη.

Προώθηση της υγιούς απώλειας βάρους

Η τακτική άσκηση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να είστε υγιείς, αλλά ακόμη και ένας σύντομος περίπατος μετά το γεύμα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ή την απώλεια βάρους.

Η Heather Viola, γιατρός στο Mount Sinai Doctors-AnsoniaViola εξηγεί στη Vogue India ότι πρέπει να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνετε για να χάσετε βάρος (για να χάσετε ένα κιλό, θα πρέπει να κάψετε περίπου 3.500 θερμίδες) και ότι το σώμα σας δαπανά περισσότερη ενέργεια όταν περπατάτε, καίγοντας έτσι περισσότερες θερμίδες.

Το περπάτημα θα βοηθήσει, επίσης, στη ρύθμιση της όρεξης και θα περιορίσει την επιθυμία να απολαύσετε κάποιο γλυκάκι ανάμεσα στα γεύματα.

Καλύτερος ύπνος

Η Viola εξηγεί ότι το περπάτημα μετά το δείπνο βοηθάει ιδιαίτερα στη ρύθμιση των κιρκαδιανών ρυθμών, ενισχύοντας τον φυσικό κύκλο ύπνου- αφύπνισης του σώματος, διευκολύνοντας τον ύπνο και απολαμβάνοντας βαθύτερη, αναζωογονητική ξεκούραση.

Προσθέτει ότι επειδή αυτοί οι περίπατοι μπορούν να βοηθήσουν με τις στομαχικές ενοχλήσεις μετά το γεύμα, επιτρέπουν, επίσης, έναν πιο άνετο και -το πιο σημαντικό- αδιάκοπο ύπνο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Βελτιωμένη πέψη

Φούσκωμα, δυσκοιλιότητα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, στομαχικές διαταραχές -όλα δυσάρεστα σημάδια ότι μπορεί να έχετε δυσπεψία μετά το φαγητό.

Ένας τρόπος για να ανακουφιστείτε από αυτά τα συμπτώματα είναι ένας γρήγορος περίπατος.

«Το περπάτημα μετά το φαγητό διεγείρει το στομάχι και το έντερό σας, κάνοντας το φαγητό σας να κινείται μέσα σας πιο γρήγορα και βοηθάει στην πέψη», λέει η Viola.

Πότε πρέπει να περπατάτε μετά το φαγητό

Σύμφωνα με τη Viola, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για να ξεκινήσετε τον περίπατό σας. Μπορείτε να πάτε αμέσως μετά το φαγητό, καθώς ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι αυτή είναι η στιγμή που αποκομίζετε τα περισσότερα οφέλη.

Αλλά λέει ότι μπορεί να αντιμετωπίσετε στομαχικές ενοχλήσεις αν κάνετε οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα αμέσως μετά το γεύμα, οπότε μπορεί να αξίζει να περιμένετε 15 λεπτά περίπου πριν περπατήσετε.

«Πραγματικά εξαρτάται από το πώς αισθάνεστε προσωπικά», λέει.

Πόση ώρα πρέπει να διαρκεί ο περίπατος μετά το φαγητό

Όλα αυτά εξαρτώνται από τους στόχους σας. Αν θέλετε απλώς να βοηθήσετε στην ευκολότερη πέψη των τροφών, ο Dr. Viola λέει ότι ένας 10λεπτος περίπατος γύρω από το τετράγωνο μετά από κάθε γεύμα είναι αρκετός για να είναι ωφέλιμος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά αν θέλετε να βελτιώσετε τους γενικούς στόχους σας για τη φυσική σας κατάσταση ή να φτάσετε αυτά τα 10.000 βήματα, τότε συνιστά να πηγαίνετε για περίπου 30 λεπτά περπάτημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.