ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Οι εναλλακτικές τάσεις γυμναστικής αν… βαρέθηκες το γυμναστήριο – Δες ποιες είναι

Ανταποκρίνονται σε διαφορετικά ενδιαφέροντα και στόχους γυμναστικής

Οι εναλλακτικές τάσεις γυμναστικής αν… βαρέθηκες το γυμναστήριο – Δες ποιες είναι

Ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που «γυρνούν πλάτη» στα παραδοσιακά γυμναστήρια, και στρέφονται στις εναλλακτικές τάσεις γυμναστικής που προσφέρουν μια αναζωογονητική και συναρπαστική προσέγγιση για να παραμείνουν δραστήριοι και υγιείς.

Αυτές οι καινοτόμες επιλογές προπόνησης προσφέρουν ένα διάλειμμα από τη μονοτονία του γυμναστηρίου και ανταποκρίνονται σε διαφορετικά ενδιαφέροντα και στόχους γυμναστικής.

Καλλισθενική γυμναστική

Η καλλισθενική, μια μορφή προπόνησης με το βάρος του σώματος, έχει κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ των ανθρώπων που αναζητούν λειτουργική δύναμη και εντυπωσιακή σωματική διάπλαση χωρίς να βασίζονται σε βαριά βάρη.

Οι προπονήσεις περιλαμβάνουν ασκήσεις με σωματικό βάρος, όπως έλξεις, βυθίσεις και muscle-ups.

Parkour

Το parkour είναι μια συναρπαστική μορφή κίνησης που δίνει έμφαση στην ευκινησία, την ισορροπία και τη δημιουργική κίνηση σε αστικά περιβάλλοντα.

Οι λάτρεις του Parkour, γνωστοί ως traceurs, χρησιμοποιούν το σώμα τους για να διασχίσουν αποτελεσματικά εμπόδια όπως τοίχους, κιγκλιδώματα και κτίρια.

Spinning

Η ποδηλασία σε εσωτερικό χώρο και τα μαθήματα spinning είναι μια υψηλής έντασης προπόνηση που είναι ιδανική για άνδρες όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης.

Οι συμμετέχοντες κάνουν ποδήλατο με ζωηρή μουσική και ακολουθούν την καθοδήγηση του εκπαιδευτή, καθιστώντας το έναν διασκεδαστικό και αποτελεσματικό τρόπο για την καύση θερμίδων και τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας.

CrossFit

Το CrossFit έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο, συνδυάζοντας στοιχεία άρσης βαρών, καρδιαγγειακής προπόνησης και ασκήσεων με το βάρος του σώματος.

Η αίσθηση της κοινότητας και της συντροφικότητας στα γυμναστήρια CrossFit, αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για πολύ κόσμο.

Πολεμικές τέχνες

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν δεξιότητες αυτοάμυνας και παράλληλα να παραμένουν σε φόρμα, οι πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα, όπως το Brazilian Jiu-Jitsu, το Muay Thai και η πυγμαχία, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή.

Αυτές οι μορφές γυμναστικής βελτιώνουν τον συντονισμό, την ευελιξία και την πνευματική συγκέντρωση.

Αναρρίχηση

Τα κλειστά γυμναστήρια αναρρίχησης έχουν πάρει αρκετή φήμη για όσους θέλουν να κατακτήσουν σωματικές και πνευματικές προκλήσεις.

Η αναρρίχηση γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, ενώ παράλληλα αναπτύσσει δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και οικοδομεί αυτοπεποίθηση.

Stand-Up Paddleboarding (SUP)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το SUP αποτελεί μια προπόνηση για όλο το σώμα, ενώ απολαμβάνεις παράλληλα την ηρεμία του νερού. Η ισορροπία πάνω στο paddleboard γυμνάζει τους μυς του κορμού και βελτιώνει τη σταθερότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.