ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συναγερμός από ΠΟΕΔΗΝ: Αυξάνονται οι νοσηλείες παιδιών με κορωνοϊό

Νοσηλείες παιδιών με κορωνοϊό στα παιδιατρικά νοσοκομεία παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση

Συναγερμός από ΠΟΕΔΗΝ: Αυξάνονται οι νοσηλείες παιδιών με κορωνοϊό

Μεγάλη προσοχή και τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας συνιστά προς τους γονείς ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επισημαίνοντας ότι τρόμαξε σήμερα «βλέποντας τις νοσηλείες παιδιών με κορωναϊό στα παιδιατρικά νοσοκομεία», οι οποίες παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση, την ώρα μάλιστα που στη χώρα σημειώνεται έκρηξη κρουσμάτων.

Όπως αναφέρει, σήμερα νοσηλεύονται πολύ περισσότερα παιδιά από τον χειμώνα που ήταν ανοικτά τα σχολεία.

«Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα μέτρα προστασίας που τώρα καταργήθηκαν (αποστάσεις, μάσκες, ιχνηλάτηση)» τονίζει.

Επικαλούμενος τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, αναφέρει ότι σήμερα νοσηλεύονται με κορωναϊό:

  • 32 παιδιά στο Αγίας Σοφίας στις 59 κλίνες που διαθέτουν (μπορούν φυσικά να αναπτυχθούν και άλλες)
  • 8 παιδιά στο Αγλαΐα Κυριακού στις 20 κλίνες που διαθέτουν
  • 13 παιδιά στο Παίδων Πεντέλης στις 30 κλίνες που διαθέτουν
  • 7 παιδιά στο Καραμανδάνειο στις 8 κλίνες που διαθέτουν

Δηλαδή στο σύνολο σήμερα στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 60 παιδιά. «Αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τον χειμώνα με ανοικτά σχολεία», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και στη συνέχεια επισημαίνει σχετικό παράδειγμα:

  • Στις 29/1 νοσηλεύονταν 22 παιδιά στο Αγίας Σοφίας, 6 στο Αγλαΐα Κυριακού, 2 στο Παίδων Πεντέλης και 3 στο Καραμανδάνειο.
  • Στις 2/2 νοσηλεύονταν συνολικά 12 παιδιά.
  • Στις 12/2 νοσηλεύονταν συνολικά 38 παιδιά.
  • Στις 26/1 νοσηλεύονταν συνολικά 9 παιδιά.
  • Στις 13/1 νοσηλεύονταν συνολικά 35 παιδιά.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μιλάμε για σημαντική αυξητική τάση. Φυσικά μπορεί να υπάρχουν και άλλα νοσηλευόμενα παιδιά σήμερα στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων. Όπως για παράδειγμα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης που νοσηλεύει σήμερα 4 παιδάκια ενώ είχαν μηδενισθεί οι νοσηλείες. Ευτυχώς τα παιδιά είναι σε ελαφριά κατάσταση», καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.