Γιατί δε χάνετε κιλά ενώ κάνετε αυστηρή δίαιτα;

Ποια είναι τα λάθη που κάνετε

Γιατί δε χάνετε κιλά ενώ κάνετε αυστηρή δίαιτα;

Δίαιτα, μία λέξη που μας πονάει και λειτουργεί σαν καταναγκαστικό εργαλείο.

Το να θέλεις να χάσεις γρήγορα κιλά και μάλιστα να τα χάσεις σωστά είναι σχεδόν ανέφικτο. Χρειάζεται πρόγραμμα όλη την χρονιά και μάλιστα να το ακολουθήσεις ευλαβικά.

Ποια είναι όμως τα λάθη που κάνεις και δεν χάνεις κιλά παρότι «ράβεις» το στόμα σου;

Δεν βάζεις στόχους

Το να ακολουθείς δίαιτες-εξπρές θα σε οδηγήσει να χάσεις μερικά κιλά αλλά δυστυχώς όχι λίπος. Θα χάσεις από μυϊκή μάζα και υγρά. Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου και της δίαιτας, η ζυγαριά θα επανέλθει δριμύτερη. Το σημαντικό είναι να βάλεις στόχο και σταδιακά να κάψεις λίπος κρατώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μυϊκή μάζα. Έχει αποδειχτεί ότι 8 εβδομάδες είναι αρκετές.

Θα καταρρεύσεις γρήγορα

Όταν βρίσκεσαι σε αυστηρή δίαιτα, το σώμα σου καταρρέει, το μυαλό σου θολώνει και δεν έχεις καθόλου ενέργεια. Αυτό ίσως να σε οδηγήσει στο να σταματήσεις την δίαιτα ταλαιπωρημένος και να το ρίξεις στο κακής ποιότητας φαγητό. Το να ακολουθήσεις μία ισορροπημένη διατροφή θέτοντας μακροπρόθεσμους στόχους, θα σε οδηγήσει σταδιακά στην επιτυχία. Μάλιστα στην πραγματικότητα δεν θα στερηθείς τίποτα και το ίδιο σου το σώμα, θα σε ευγνωμονεί.

Δεν σου ταιριάζει

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Η διατροφή που θα ακολουθήσεις είναι σημαντικό να συμβαδίζει με την καθημερινότητά σου και με το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθείς. Εφόσον ακολουθείς. Μεταξύ μας πρέπει να ξεκινήσεις αν θέλεις να κάψεις λίπος. Ο οργανισμός κάθε ανθρώπου, λοιπόν, ανταποκρίνεται ανόμοια σε διαφορετικά είδη τροφίμων. Οπότε βρες αυτό που σου ταιριάζει, διαφορετικά θα απογοητευτείς γρήγορα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.