ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γιατρός έκανε livestreaming στο TikTok πλαστικές επεμβάσεις

Σοβαρές επιπλοκές σε τρεις ασθενείς

Γιατρός έκανε livestreaming στο TikTok πλαστικές επεμβάσεις

Μια χειρούργος πλαστικών επεμβάσεων έχασε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος καθώς κατηγορείται πως τραυμάτισε ασθενείς ενώ έκανε livestreaming κατά τη διάρκεια χειρουργείων στο TikTok.

Το Πολιτειακό Ιατρικό Συμβούλιο του Οχάιο ψήφισε την Τετάρτη να ανακαλέσει οριστικά την άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος της Katharine Roxanne Grawe, η οποία χρησιμοποιεί επίσης το ψευδώνυμο «Dr. Roxy».

Το συμβούλιο δήλωσε ότι η Grawe, η άδεια της οποίας έχει ανασταλεί από τις 18 Νοεμβρίου, παραμέλησε τους ασθενείς της καθώς μετέδιδε ζωντανά τις επεμβάσεις τους, ενώ μιλούσε στην κάμερα και απαντούσε σε ερωτήσεις των θεατών.

«Η υπόθεση αυτή δεν αφορά κάποια απαρχαιωμένη άποψη για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτοί οι ασθενείς εμπιστεύτηκαν τον Dr. Roxy εξαιτίας αυτών που είδαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έκανε τις μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις με δυνητικά επιπλοκές που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή τους, να φαίνονται σαν ένα μεγάλο πάρτι», δήλωσε ένας δικηγόρος, ζητώντας από το συμβούλιο να ανακαλέσει την άδεια της Grawe.

Η πλευρά της Dr. Roxy

H Grawe απευθύνθηκε στο συμβούλιο πριν από την ψηφοφορία, παρακαλώντας τα μέλη να έχουν ανοιχτό μυαλό όταν εξετάζουν τις κατηγορίες εναντίον της.

Η Grawe δήλωσε ότι χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια προσπάθεια να σπάσει το «άκαμπτο και τρομακτικό τείχος μεταξύ ασθενών και επαγγελματιών». Τώρα καταλαβαίνει, είπε, ότι δεν ανταποκρίθηκε στα ιδανικά του ιατρικού συμβουλίου.

«Καθώς στέκομαι εδώ σήμερα, βλέπω πόσα από αυτά τα ανόητα βίντεο φαίνονταν αντιεπαγγελματικά», δήλωσε η Grawe στο συμβούλιο.

«Καταλαβαίνω πώς οι ενέργειές μου κατά καιρούς φάνηκαν απρόσεκτες και προσέβαλαν τους ασθενείς και τους συναδέλφους μου», συμπλήρωσε.

Το συμβούλιο επικαλέστηκε τρεις ασθενείς οι οποίοι ανέφεραν ότι παρουσίασαν επιπλοκές αφού η Grawe τους έκανε χειρουργική επέμβαση στο ιατρείο της, Roxy Plastic Surgery.

Το έντερο μιας γυναίκας βρέθηκε διάτρητο μια εβδομάδα μετά την επέμβαση, ενώ η ασθενής υπέστη και απώλεια της εγκεφαλικής λειτουργίας από την ποσότητα των τοξινών στο αίμα της.

Η Mary Jenkins, πρώην ασθενής του Grawe, ήταν παρούσα στη συνεδρίαση του ιατρικού συμβουλίου την Τετάρτη αν και δεν ήταν μία από τις τρεις ασθενείς που κατέθεσαν τις τελευταίες καταγγελίες κατά του γιατρού, κέρδισε αγωγή το 2016 κατά του Grawe για μια κακοτεχνία σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης του μαστού.

Συγκεκριμένα, μετά την επέμβαση η Mary Jenkins έμεινε με μια τεράστια τρύπα στο στήθος της που απαιτούσε εκτεταμένη θεραπεία τραύματος και πέρασε τέσσερις μήνες σε νοσηλευτικό ίδρυμα ενώ η πληγή επουλωνόταν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αγωγή της Jenkins ανέφερε ότι οι προσπάθειες της Grawe να αντιμετωπίσει τις επιπλοκές, οι οποίες περιλάμβαναν θεραπεία με βδέλλες αντί για χειρουργική επέμβαση, ήταν «επαγγελματικά αμελείς και υπολείπονταν κατά πολύ των αποδεκτών προτύπων ιατρικής φροντίδας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.