ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Γιατρός εξηγεί το λόγο που τα ζευγάρια δεν πρέπει να κοιμούνται μαζί

Ο ποιοτικός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία και μια πολύ προσωπική υπόθεση

Γιατρός εξηγεί το λόγο που τα ζευγάρια δεν πρέπει να κοιμούνται μαζί

Γιατρός εξήγησε τον λόγο που τα ζευγάρια δεν πρέπει να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι αν θέλουν να έχουν έναν ποιοτικό ύπνο.

Ο Δρ Karan Rajan, ο οποίος μοιράζεται τακτικά χρήσιμες ιατρικές συμβουλές στο διαδίκτυο, συμβούλευσε τα ζευγάρια να μην κοιμούνται ο ένας δίπλα στον άλλο στο ίδιο κρεβάτι προκειμένου να κοιμηθούν καλά.

Τα προβλήματα

Για το θέμα του ύπνου, προειδοποίησε ότι αν ο σύντροφός σας ροχαλίζει ή κινείται υπερβολικά, αυτό πιθανότατα θα σας εμποδίσει να εισέλθετε στον ύπνο REM (ταχεία κίνηση των ματιών), δηλαδή στο βαθύτερο στάδιο του κύκλου ύπνου ενός ατόμου.

Ο καλός ύπνος είναι φυσικά ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία και ευεξία ενός ατόμου και η έλλειψή του μπορεί να έχει σοβαρό σωματικό και ψυχολογικό αντίκτυπο κατά τις ώρες που είστε ξύπνιοι.

Σε ένα εντυπωσιακό βίντεο που μοιράστηκε με τους 4,8 εκατομμύρια ακολούθους του στο TikTok, ο Dr. Rajan, ο οποίος εργάζεται ως χειρουργός και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Sunderland, εξήγησε ότι δεν έχουν όλοι τον ίδιο τύπο κύκλου ύπνου.

Οι αντιδράσεις των αναγνωστών στα όσα λέει ο γιατρός διίστανται

Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να σημαίνει ότι ο ένας σύντροφος καταλήγει να έχει χρόνια έλλειψη ύπνου, ενώ ο άλλος είναι απόλυτα ξεκούραστος. Η θερμοκρασία του σώματος είναι επίσης ένα ζήτημα εδώ, καθώς το να μοιράζεται κανείς το κρεβάτι με κάποιον αυξάνει φυσικά τη θερμότητα του σώματος, η οποία θα μπορούσε με τη σειρά της να οδηγήσει σε ανεπαρκή ύπνο, αναφέρει.

Ο Δρ Ρατζάν εξήγησε: «Ένα από τα εναύσματα που χρειάζεστε για να μπορέσετε να κοιμηθείτε, είναι η πτώση της θερμοκρασίας του πυρήνα του σώματος. Η κοινή χρήση του κρεβατιού αυξάνει τη θερμότητα του σώματος, οπότε θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να αποκοιμηθείτε».

Διχασμένοι οι αναγνώστες

Οι χρήστες του TikTok έμειναν κάπως διχασμένοι σε αυτό το θέμα, με ορισμένους να δυσκολεύονται να φανταστούν να αποκοιμηθούν χωρίς το σημαντικό τους πρόσωπο στο πλευρό τους.

Ένα άτομο ομολόγησε με χιούμορ ότι «του αρέσουν πολύ οι αγκαλιές» για να δοκιμάσει αυτή την πρακτική, ενώ ένας άλλος αστειεύτηκε: «Πες το αυτό στο κακομαθημένο, υπερβολικά κακομαθημένο Yorkshire Terrier μου».

Ωστόσο, ορισμένοι αναγνώστες ενέκριναν πλήρως την εκπληκτική συμβουλή, με ένα άτομο να προσθέτει: «Ο σύζυγός μου και εγώ έχουμε εντελώς διαφορετικά προγράμματα και στυλ ύπνου, κοιμόμαστε χωριστά εδώ και οκτώ χρόνια, το λατρεύουμε!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας άλλος αναγνώστης συμφώνησε με ενθουσιασμό: «Μετά το διαζύγιο. Ο καλύτερος ύπνος της ζωής μου!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.