ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ε.Αγαπηδάκη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Στα 278 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία»

Έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά του τετάνου των πυροσβεστών

Η Ε.Αγαπηδάκη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Στα 278 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία»

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη κατά τη συνέντευξη τύπου στο Συντονιστικό Κέντρο Λάρισας την Κυριακή (27/8) είπε πως έχουν διαγνωστεί 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 54 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Συνολικά έχουν σημειωθεί 278 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και 308 κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός σημείωσε πως έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά του τετάνου των πυροσβεστών, των εθελοντών, καθώς και των πολιτών που το επιθυμούν.

«Σήμερα, ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς για τον τέτανο. Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλία, είναι το μοντέλο που θέλουμε και το όραμα που έχουμε για την πρωτοβάθμια Υγεία. Κινητές ομάδες να πηγαίνουν χωριό – χωριό και σπίτι – σπίτι, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες. Συνολικά, 1.300 συμπολίτες μας πήγαν στα τοπικά Κέντρα Υγείας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Κατεγράφησαν 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 55 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού, με σταδιακή μείωση και παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση. Συνολικά, τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας ανέρχονται σε 278 και λοίμωξης του αναπνευστικού σε 308. Καμία μεταβολή δεν υπάρχει στο στάτους του νερού, παρά μόνο στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ, όπου είναι κατάλληλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι αυτοψίες από τα κλιμάκια συνεχίζονται σε κάθε γωνιά των πληγεισών περιοχών. Ο αριθμός τους ανέρχεται σε περισσότερες από 11.000 σε πάνω από 156 κοινότητες σε όλη τη Θεσσαλία αλλά και τη Στερεά Ελλάδα. Οικονομική ενίσχυση θα λάβουν μονάχα όσοι δικαιούνται, όπως προβλέπει και η ΚΥΑ. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εκμεταλλευθεί τους πληγέντες. Στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη», ανέφερε μεταξύ άλλων o αρμόδιοw για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστος Τριαντόπουλος.

«Συνεχίζεται η περισυλλογή νεκρών ζώων, στις πληγείσες περιοχές. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξετάζει όλα τα χρηματοδοτικά “εργαλεία”, ώστε να ενισχύσει τους ανθρώπους που επλήγησαν από τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης.

«Η Θεσσαλία έχει και θα έχει την προσοχή που απαιτείται, από την κυβέρνηση. Όσο σφοδρό υπήρξε το φαινόμενο, τόσο ήταν και το “κύμα” ανθρωπιάς από εθελοντές και απλούς πολίτες», σημείωσε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από την πρώτη στιγμή, εξακολουθούμε να είμαστε “παρών”. Μαζί μας, ήταν και είναι εκατοντάδες εθελοντές, τους οποίους και ευχαριστούμε για τη συνεισφορά. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που εντοπίζονται. Σε ό,τι αφορά τη λίμνη Κάρλα, παρακολουθούμε την κατάσταση της στάθμης του νερού, όπου παρατηρείται σταθερή ροή έως αυτή την ώρα. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, προσφέροντας κάθε είδους βοήθεια, όποτε κι αν ζητηθεί, μέχρι την πλήρη αποκλιμάκωση της κατάστασης», επεσήμανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.