ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Η έκθεση στα εντομοκτόνα μειώνει την ποιότητα του σπέρματος σύμφωνα με νέα έρευνα

Οι δύο ευρέως χρησιμοποιούμενες κατηγορίες εντομοκτόνων είναι τα οργανοφωσφορικά και τα Ν-μεθυλοκαρβαμικά

Η έκθεση στα εντομοκτόνα μειώνει την ποιότητα του σπέρματος σύμφωνα με νέα έρευνα

Μια νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Environmental Health Perspectives», διαπίστωσε πως υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της έκθεσης των ενήλικων ανδρών σε εντομοκτόνα και της χαμηλότερης συγκέντρωσης σπέρματος.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε στοιχεία από 25 μελέτες, οι οποίες διεξήχθησαν σε διάστημα σχεδόν πέντε δεκαετιών, σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία από την έκθεση σε δύο ευρέως χρησιμοποιούμενες κατηγορίες εντομοκτόνων, τα οργανοφωσφορικά και τα Ν-μεθυλοκαρβαμικά.

Διαπίστωσε συνεχείς συσχετίσεις της έκθεσης αυτής με χαμηλότερη συγκέντρωση σπέρματος.

«Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα εντομοκτόνα επηρεάζουν τη συγκέντρωση σπέρματος στον άνθρωπο είναι κρίσιμη, δεδομένης της παρουσίας τους παντού στο περιβάλλον και των τεκμηριωμένων κινδύνων για την αναπαραγωγή. Τα εντομοκτόνα αποτελούν ανησυχία για τη δημόσια υγεία και όλους τους άνδρες, οι οποίοι εκτίθενται κυρίως μέσω της κατανάλωσης μολυσμένων τροφίμων και νερού», επισημαίνει η επικεφαλής της μελέτης, Μελίσα Πέρι, κοσμήτορας του Κολεγίου Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου George Mason.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ίδια επισημαίνει την ανάγκη ρυθμιστικών μέτρων για τη μείωση της έκθεσης σε εντομοκτόνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.