ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ προσφεύγει στο ΣτΕ για τον προσωπικό γιατρό

Η διοίκηση της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ αποφάσισε ότι θα θέσει ζήτημα αντισυνταγματικότητας των υπουργικών αποφάσεων

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ προσφεύγει στο ΣτΕ για τον προσωπικό γιατρό

Με προσφυγή στο ΣτΕ «απαντά» η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) στις πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις που ρυθμίζουν τη λειτουργία του προσωπικού γιατρού.

Όπως ανακοίνωσε η Ένωση, το ΔΣ συζήτησε διεξοδικά όλα τα δεδομένα και αποφάσισε τα ακόλουθα:

– Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της αντισυνταγματικότητας και καταχρηστικότητας των κείμενων διατάξεων.

– Η εγγραφή του ασθενούς στον προσωπικό ιατρό δεν θα γίνει αποδεκτή από άλλους φορείς, παρά μόνο από επίσημες δομές ΠΦΥ.

– Η συμμετοχή των προσωπικών ιατρών δεν θα είναι εφικτή χωρίς κείμενο σύμβασης, ώστε να αναλυθούν διεξοδικά οι όροι, το πλαίσιο λειτουργίας και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν.

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ διαπιστώνει «μεγάλη απόσταση του Υπουργείου Υγείας από τις διαβεβαιώσεις της διαβούλευσης με τους συνδικαλιστικούς και θεσμικούς φορείς».

Επιπλέον, εντοπίζει και απορρίπτει περιοριστικές ρυθμίσεις που αφορούν τον ασθενή, όπως:

– Παρέμβαση στην ελεύθερη πρόσβαση του ασθενούς στον ιατρό της επιλογής του.

– Αντισυνταγματικότητα του μέτρου της ποινής στη συμμετοχή του ασθενούς σε περίπτωση παράλειψης εγγραφής σε προσωπικό ιατρό.

– Η προτεραιότητα στην παραπομπή από προσωπικό ιατρό στα Κέντρα Υγείας ή στο ΕΣΥ, δημιουργεί ανισότητες πρόσβασης και είναι πρακτικά ανεφάρμοστη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εντοπίζονται ακόμη «θολά σημεία και καταχρηστικότητες που αφορούν τη σχέση εργασίας του ιατρού» όπως επισημαίνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.