ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Pfizer μοίραζε το 2021 πολλά χρήματα σε ιατρικούς συλλόγους για να προωθούν τα εμβόλια Covid-19!

Ομάδες που έλαβαν χρήματα από την Pfizer πίεζαν τον πληθυσμό για εμβολιασμό

Η Pfizer μοίραζε το 2021 πολλά χρήματα σε ιατρικούς συλλόγους για να προωθούν τα εμβόλια Covid-19!

Η Pfizer φέρεται να έδωσε πολλά χρήματα σε ιατρικούς συλλόγους, ομάδες καταναλωτών και οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων, το 2021, ώστε να προωθήσουν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό. 

Η Pfizer που ήταν η εταιρεία που εκτόξευσε τα κέρδη της εν μέσω πανδημίας, λόγω των πωλήσεων εμβολίων, με αυτό τον τρόπο φέρεται να έπεισε εκατομμύρια ανθρώπους να εμβολιαστούν με το σκεύασμά της.

Όπως αναφέρει το The Defender:

Ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer το 2021 έκανε πολυάριθμες επιχορηγήσεις σε ιατρικούς συλλόγους, ομάδες καταναλωτών και οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων με σκοπό να δημιουργήσει βάση ευρείας υποστήριξης για εντολές εμβολίων για τον COVID-19, ανέφερε ο ερευνητής δημοσιογράφος Lee Fang.

Καθώς οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν το 2021, η Pfizer παρέμεινε σιωπηλή, αλλά ομάδες δημόσιας υγείας, ομάδες υπεράσπισης ασθενών, ενώσεις γιατρών, κοινοτικές ομάδες και άλλοι, μαζί με την κυβέρνηση Μπάιντεν, υποστήριξαν ενεργά τις εντολές εμβολίων ως βασικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εξέχουσες ομάδες στον εκτενή κατάλογο εκείνων που έλαβαν χρηματοδότηση από την Pfizer, ενώ πίεζαν τον πληθυσμό για τον εμβολιασμό, περιλάμβαναν το Chicago Urban League, την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), την Εθνική Ένωση Καταναλωτών, την Συνεργασία Εμβολιασμού, την Αμερικανική Ένωση Φαρμακοποιών, το Αμερικανικό Κολλέγιο Προληπτικής Ιατρικής, την Ακαδημία Φαρμακευτικής Διαχειριζόμενης Φροντίδας, την Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Παθολογίας και το Αμερικανικό Κολλέγιο Επειγόντων Ιατρών.

Πολλές ομάδες δεν αποκάλυψαν τους δεσμούς τους με την Pfizer.

«[Αυτές οι ομάδες] καθορίζουν την φύση της συζήτησης», είπε ο Fang στον πολιτικό σχολιαστή Russell Brand σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του «Stay Free». «Εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης, δημιουργούν εντυπώσεις και μοστράρουν έναν λόγο που φαίνεται αυθεντικός, που φαίνεται έγκριτος, αλλά ωφελεί την ουσία των ευεργετών τους, εταιρειών όπως η Pfizer», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.