Πέρσι την άνοιξη η Ινδία κατέγραφε ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο

Οι αρχές του Νέου Δελχί επανέφεραν από σήμερα (20/4) την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας καθώς τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού, στην ινδική πρωτεύουσα.

«Λόγω της πρόσφατης αύξησης των θετικών κρουσμάτων και, όπως συνιστούν οι ειδικοί, αποφασίστηκε να εντείνουμε τα διαγνωστικά τεστ, να επικεντρωθούμε στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και να διασφαλίσουμε ότι θα τηρείται αυστηρά η αρμόζουσα συμπεριφορά» ανέφερε ο αντικυβερνήτης του Δελχί, Ανίλ Μπαϊτζάλ.

Οι νοσηλείες παραμένουν κάτω του 1%. Όμως, ο Μπαϊτζάλ πρόσθεσε: «Αποφασίστηκε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους».

Υπενθυμίζεται ότι, στην Ινδία εντοπίστηκε η πρώτη περίπτωση ασθενούς που μολύνθηκε από την παραλλαγή XE του κορωνοϊού.

Την Τετάρτη 20 Απριλίου οι Αρχές της Ινδίας ανακοίνωσαν 2.067 νέα κρούσματα της Covid-19, εκ των οποίων το 30% καταγράφηκε στο Νέο Δελχί. Συνολικά έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό περισσότεροι από 43 εκατομμύρια άνθρωποι από την αρχή της πανδημίας.

Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 40 και οι περισσότεροι από αυτούς καταγράφηκαν στην Κεράλα. Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 522.006, ωστόσο πιστεύεται ότι ο πραγματικός αριθμός τους μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 4 εκατομμύρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο απολογισμός των ημερήσιων μολύνσεων κυμαινόταν σε υψηλό μηνός τις τελευταίες ημέρες, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες καταργήθηκαν τα περισσότερα προληπτικά μέτρα και τα πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας. Όμως πολλές συνοικίες στα βόρεια του Νέου Δελχί επέβαλαν ξανά την υποχρεωτική χρήση μάσκας.