ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισπανία: Η COVID-19 εξακολουθεί να είναι η κύρια αιτία θανάτων φέτος

20.915 άνθρωποι πέθαναν από COVID-19 το πρώτο εξάμηνο του 2022

Ισπανία: Η COVID-19 εξακολουθεί να είναι η κύρια αιτία θανάτων φέτος

Κύρια αιτία θανάτου εξακολουθεί να είναι η ασθένεια που προκαλεί ο ιός SARS-CoV-2 στην Ισπανία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Η ισπανική στατιστική υπηρεσία INE ανέφερε πως 20.915 άνθρωποι πέθαναν από COVID-19 το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, από 29.300 την ίδια περίοδο το 2021.

Συνολικά πέρυσι, η COVID-19 σκότωσε 39.444 ανθρώπους, κατά 35% λιγότερους απ’ ό,τι το 2020, και η Ισπανία κατέγραψε 32.041 περισσότερους θανάτους σε σχέση με το 2019, τη χρονιά πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό, αφότου ξέσπασε η πανδημία έφθασε τους 135.857 στην Ισπανία μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2022.

Η εξάπλωση του ιού επιβραδύνθηκε σημαντικά το δεύτερο εξάμηνο του 2022 μετά την υποχώρηση του πιο πρόσφατου κύματος της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το INE ανέφερε επίσης πως ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 5,1% το πρώτο εξάμηνο του 2022 σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, φθάνοντας τους 2.015 θανάτους — οι περισσότεροι μεταξύ εξωτερικών αιτιών όπως πτώσεις, πνιγμοί και τροχαία δυστυχήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.