Ιταλία: Με απόφαση της Τ.Μελόνι επιστρέφουν στα καθήκοντά τους από αύριο οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Η απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι, προέβλεπε ότι οι ανεμβολίαστοι θα έπρεπε να μείνουν εκτός χώρου μέχρι τέλος του έτους

Ιταλία: Με απόφαση της Τ.Μελόνι επιστρέφουν στα καθήκοντά τους από αύριο οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε ότι οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού, από αύριο θα μπορούν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Η απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι, προέβλεπε ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα έπρεπε να μείνουν εκτός χώρου εργασίας, μέχρι το τέλος του έτους.

Τέσσερις χιλιάδες γιατροί και νοσοκόμοι

Η Μελόνι εξήγησε ότι με την σημερινή απόφαση, θα μπορούν να ξαναρχίσουν να δουλεύουν, τέσσερις χιλιάδες γιατροί και νοσοκόμοι, κάτι που θεωρείται χρήσιμο, λόγω των χρόνιων ελλείψεων του τομέα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε, τελικά, ότι στα νοσοκομεία της χώρας θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται οι προστατευτικές μάσκες.

Σύγχυση

«Στην Ιταλία, μέχρι τώρα, είχαμε τεράστια σύγχυση στο θέμα του κορωνοϊού, θα πρέπει να δουλέψουμε με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ευθύνης των πολιτών», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε, επίσης, ότι θα απαγορευθούν, στο εξής, τα λεγόμενα «ρέιβ πάρτι» με την έγκριση νέου νόμου, ο οποίος θα κάνει σαφή αναφορά σε έγκλημα κατά της ακεραιότητας του κοινωνικού συνόλου.

Δημοσιονομικά και ακρίβεια στην ενέργεια

Η Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο -πιθανότατα την Παρασκευή- κύριο αντικείμενο συζήτησης θα είναι οι προβλέψεις για τα δημοσιονομικά της χώρας και κάποια πρώτα μέτρα για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης τιμής της ενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Προς το παρόν, στην κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα, είμαστε ενωμένοι και με μεγάλο ενθουσιασμό, παρά την δύσκολη στιγμή που διέρχεται και η χώρα μας» είπε, τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.