ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Καπνίζεις και δεν μπορείς να το κόψεις; – Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για σένα

Μπορούν να μειώσουν την επίδραση του καπνίσματος στον οργανισμό

Καπνίζεις και δεν μπορείς να το κόψεις; – Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για σένα

Σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να κόψει το κάπνισμα, μπορεί να μειώσει τη ζημιά που προκαλεί. Γι’ αυτό το σκοπό μπορεί να λαμβάνει τροφές, οι οποίες μπορούν να μειώσουν την επίδραση του καπνίσματος στον οργανισμό.

Βιταμίνη C: Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Προστατεύει τη φθορά και τη γήρανση των κυττάρων. Μπορεί να ληφθεί με εσπεριδοειδή, αλλά και με λαχανικά.

Αντιοξειδωτικά: Πέρα από τη βιταμίνη C, οι καπνιστές μπορούν να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού τους, με τη βιταμίνη Ε (σ.σ. εμπεριέχεται στο λάδι και τους ξηρούς καρπούς). Επίσης, τα καροτένια είναι σημαντικά, καθώς μετατρέπονται στον οργανισμό σε βιταμίνη Α, ενώ τα φλαβονοειδή αντιστρέφει τη βλάβη του ενδοθηλίου στους υγιείς καπνιστές.

Γαλακτοκομικά: Όσοι καπνίζουν σε καθημερινή βάση, οφείλουν να λαμβάνουν τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο.

Ω-3 λιπαρά: Τρόφιμα όπως ο τόνος και οι ξηροί καρποί, μπορούν να αποτρέψουν τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων στους πνεύμονες.

Καστανό ρύζι: Πρόκειται για τροφή με μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Δηλαδή, αυτές που αλλοιώνονται από τον καπνό που φέρει το τσιγάρο.

Φρούτα και μέλι: Βοηθούν στη λήψη υδατανθράκων, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τον οργανισμό ενός καπνιστή.

Νερό: Η λήψη του είναι σημαντική για την αποφυγή της αφυδάτωσης του ασθενούς.

Τροφές που επιδιορθώνουν την πνευμονική λειτουργία πρώην καπνιστών:
– Ντομάτες
– Φρούτα (σ.σ. κυρίως μήλα)

Η ποσότητα από ντομάτες και φρούτα, που οφείλουν να καταναλώνουν, οι πρώην καπνιστές

– Δύο ή περισσότερες ντομάτες ανά ημέρα
– Τρεις μερίδες φρέσκων φρούτων ανά ημέρα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κατανάλωση των συγκεκριμένων φρούτων και λαχανικών βοηθούν στην αργή μείωση της λειτουργίας των πνευμόνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.