ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πολύ μπροστά η αλβανική μαφία στην Ελλάδα: «Ξεπλένει» χρήμα σε... πλυντήρια αυτοκινήτων!
prodeals

Καρδιακή προσβολή: Τα 7 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Εάν εκδηλώσετε κάποιο από αυτά, επισκεφτείτε αμέσως γιατρό

Καρδιακή προσβολή: Τα 7 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Τα κλασικά συμπτώματα της καρδιακής προσβολής, περιλαμβάνουν οξύ πόνο ή πίεση στο στήθος, κρύο ιδρώτα, υπερβολική αδυναμία.

Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες λεπτές ενδείξεις που συνδέονται με την καρδιακή προσβολή και είναι πιθανό να αγνοήσετε.

Εάν εκδηλώσετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, επισκεφτείτε αμέσως γιατρό.

Κούραση:

Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα που παρατηρούν οι γιατροί, ειδικά στις γυναίκες, είναι η κούραση και η αδυναμία διεκπεραίωσης των συνηθισμένων δραστηριοτήτων.

Κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής, η ροή του αίματος προς την καρδιά μειώνεται, προκαλώντας επιπλέον άγχος στον μυ, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αίσθημα εξάντλησης. Ζητήστε από τον γιατρό σας να σας κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα, το οποίο ελέγχει τη λειτουργία της καρδιάς και μπορεί να ανιχνεύσει μια καρδιακή προσβολή.

Πόνος στην πλάτη, το στήθος ή τους βραχίονες:

Η καρδιά είναι μυς και όταν τα κύτταρά του αρχίζουν να εξαντλούνται λόγω της έλλειψης οξυγόνου που προκαλεί μια μπλοκαρισμένη αρτηρία οδηγώντας σε καρδιακή προσβολή, εκπέμπουν σήματα πόνου μέσω του νευρικού συστήματος.

Επειδή ο πόνος συχνά δεν συνοδεύεται από το κλασικό βάρος στο στήθος που συνδέεται με την καρδιακή προσβολή, οι άνθρωποι τείνουν να τον αγνοούν.

Λαχάνιασμα:

Αν το ανέβασμα μιας σκάλας δεν σας δημιουργεί συνήθως πρόβλημα και ξαφνικά νιώθετε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε, ίσως πρόκειται για σημάδι καρδιακής προσβολής. Εάν νιώσετε κάτι ανάλογο αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα, επίσης είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η καρδιά παίζει βασικό ρόλο στη μεταφορά οξυγόνου στο υπόλοιπο σώμα και στην απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από τους ιστούς και η παρεμπόδιση της ροής του αίματος προς την καρδιά μπορεί να επηρεάσει την αναπνοή σας.

Καούρες ή ερυγές:

Εάν έχετε περιστασιακές καούρες μετά την κατανάλωση μεγάλων γευμάτων, πιθανότατα δεν πρέπει να ανησυχείτε, αν όμως σας συμβαίνει πρώτη φορά, συμβουλευτείτε γιατρό.

Η στηθάγχη, δηλαδή ο θωρακικός πόνος, προκαλείται από την έλλειψη ροής αίματος προς την καρδιά, κάτι που συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής.

Στομαχική αναστάτωση:

Τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής μπορεί κάποιες φορές να μιμούνται προβλήματα που σχετίζονται με το στομάχι, όπως η ναυτία, ο εμετός και η γενική αναστάτωση του πεπτικού, ειδικά στις γυναίκες.

Ενόχληση στο λαιμό, τον αυχένα ή τη γνάθο:

Μια ανεξήγητη δυσφορία στον αυχένα ή τη γνάθο ή ένα σφίξιμο στο λαιμό, μπορεί να υποδηλώνει καρδιακή προσβολή.

Ειδικά τα άτομα με διαβήτη, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά με τέτοιες αλλαγές, επειδή αντιμετωπίζουν προβλήματα στις αισθήσεις τους. Είναι λιγότερο πιθανό δηλαδή να αισθανθούν τα τυπικά συμπτώματα, όπως πόνο στο στήθος.

Γενική αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι άνθρωποι που υφίστανται καρδιακή προσβολή, συχνά αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά. Εμπιστευτείτε την «εσωτερική» σας φωνή και αν νιώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά, καλέστε γιατρό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.